Pariorii au analizat Primul Derby: Ce merită jucat la Petrolul – Rapid?

Redactia -

Pariorii au analizat Primul Derby: Ce merită jucat la Petrolul – Rapid?

 

Deschiderea rundei a 11-a din Liga 2 ne propune un spectacol fotbalistic prin intermediul disputei dintre Petrolul și Rapid, însă derby-ul este extrem de atractiv și pentru pariori. Ambele formații traversează o formă slabă și pozițiile pe care le ocupă în clasament nu le permit deocamdată să spere la mai mult decât prinderea play-off-ului în acest sezon.

Petrolul are 14 puncte (golaveraj +8) după 9 meciuri disputate și ocupă poziția a 9-a în clasament. „Lupii” au marcat un singur gol și au obținut un singur punct în precedentele două partide din campionat, deși au evoluat pe teren propriu.

De cealaltă parte, Rapid are 13 puncte (golaveraj -1) după 8 meciuri jucate și ocupă poziția a 12-a. Giuleștenii merg la Ploiești după ce au încasat 8 goluri în ultimele două meciuri din campionat, fără să marcheze niciunul. Spre deosebire de petroliști, care au eliminat-o pe Metaglobus din Cupa României, Rapid a fost eliminată în turul al patrulea al Cupei României de Progresul Spartac – o formație din Liga a III-a. Această eliminare i-a cauzat demiterea antrenorului Adrian Iencsi, care nu a putut pregăti echipa în ultima perioadă deoarece fusese depistat pozitiv la testul COVID-19. Mihai Iosif, fostul secund, va ocupa poziția de antrenor interimar, până la numirea noului „principal”.

În ultimele luni s-a discutat mult despre implicarea acționarului majoritar Victor Angelescu în deciziile tactice al echipei și inclusiv în alcătuirea primului 11. Acest lucru a fost semnalat atât de Marian Rada, fostul antrenor al Rapidului, cât și de fostul internațional Dănuț Lupu.

Una peste alta, la capitolul formă și moral, prahovenii stau ceva mai bine decât viitorii adversari, întrucât au fost învinși de liderul U. Craiova cu 0-1 și după, au remizat acasă cu o echipă, ce-i drept, slabă, Slatina, scor 1-1. Să vedem însă, ce ne spun statisticile…

Răsfoind un portal cu scoruri fotbal, putem observa imediat că echipa antrenată de Viorel Moldovan nu s-a descurcat deloc bine pe teren propriu, înregistrând o victorie, o remiză și 3 înfrângeri în acest setart de sezon. Prin comparație, Rapid are rezultate mixte, dar per total mai bune: două victorii și două înfrângeri în deplasare.

În ceea ce privește reușitele, Petrolul are o medie de 1.4 goluri înscrise, respectiv 1 gol primit pe meci, în meciurile de pe Ilie Oană, iar Rapidul are o medie de 1.75 goluri marcate și tot atâtea primite în partidele din deplasare.

Casele de pariuri prevăd un meci cu puține goluri, dacă este să ne ghidăm după cote, însă defensivele șubrede ale celor două formații, precum și rivalitatea dintre aceste două cluburi de tradiție ne face să credem că jucarea pronosticului „Peste 2.5 goluri” la o cotă de 2.15 ar putea merita riscul. Poate că la fel de atrăgătoarea este și predicția „Ambele marchează”, a cărei cotă este de 1.90.

Statisticile ne relevă încă un posibil scenariu interesant. Petroliștii au condus la pauză o singură dată în cele 5 meciuri jucate acasă, în timp ce Rapidiștii au intrat la pauză cu avantaj în 3 din cele 4 meciuri disputate în deplasare în această ediție de Liga 2. Pronosticul „Rapid conduce la pauză” are o cotă de 4.00, însă amatorii de cote uriașe ar putea să se gândească chiar și la un pariu „2 pauză / 1 final”, a cărui cotă este de 31!