Pariuri sportive online: avantaje și dezavantaje

Daniel Dimache -

Pariuri sportive online: avantaje și dezavantaje

Pariurile sportive sunt cea mai bună modalitate a pasionaților de sport de a trăi meciul echipei preferate la o altă intensitate decât dacă merg pe stadion. Înainte, casa de pariuri de la colț de stradă constituia și locul de întâlnire al iubitorilor de sport din cartier. În ultimul timp însă, tot mai mulți pariori au migrat spre varianta online, care este mult mai accesibilă.

Pariirile online reprezintă noua modalitate de distracție pentru pasionații de sport și adrenalină. Aceștia pot acum să parieze pe meciurile cele mai atractive ale zilei, dar și să facă profit. Dacă nu sunt suficient de bine informați despre astfel de evenimente,  pariorii pot acum apela și la site-urile specializate care oferă ponturi pariuri sportive și unde găsesc informații de ultimă oră, echipe probabile și tot ceea ce este necesar să încerce să câștige și bani pe seama pasiunii lor.

Avantajele pariurilor sportive online

A paria pe evenimente din sport nu este un joc de noroc, deoarece cu studiu intens și o strategie de pariuri bine implementată se pot câștiga și bani la finalul unei sesiuni. Cu atât mai mult în mediul online, unde există nenumărate opțiuni de pariere, ceea ce constituie unul dintre avantajele enorme pe care le are această variantă. Printre tipurile de pariuri pe care le poți plasa este și pariul live, care presupune plasarea unui pariu în timp real.

  • Tipuri de pariuri live: cine are următoarea aruncare de la margine, se va înscrie gol în următoarele 5 minute, cine înscrie următorul gol, se va acorda lovitură de la colțul terenului în următoarele 5 minute. Acestea sunt doar câteva exemple de pariuri live.

Confortul pariorului este un aspect de luat în calcul pentru că astăzi timpul pare a fi tot mai comprimat. Astfel, datorită tehnologiei acum nu mai este nevoie decât de un PC/laptop pentru a putea paria de acasă. Mai mult, au luat o tot mai mare amploare pariurile sportive de pe telefonul mobil inteligent. Platformele populare de pariuri sportive au dezvoltat propriile lor aplicații foarte bine optimizate, care permit navigarea rapidă printre sutele de evenimente existente.

Siguranță și discreție

Una dintre întrebările pe care și le poate pune cineva care vrea să deschidă cont la o agenție de pariuri online se referă la siguranța pariurilor. Programele de protecție folosite de către operatori sunt de ultimă generație și au ca scop protejarea datelor furnizate de către utilizator. Acestea sunt criptate și protejate, tocmai în ideea de a nu putea fi aflate de către altcineva.

De asemenea, așa cum există discreție și în cazul informațiilor furnizate, același principiu se aplică și atunci când este deschis un cont. Nimeni nu poate afla cine este în spatele numelui de utilizator și ce operațiuni au fost furnizate. Sunt elementele confidențiale. Totodată, există și posibilitatea impunerii unei limite de pariere pe zi, săptămână sau lună, ceea ce permite pariatul responsabil.

Dezavantajele pariurilor sportive online

Cea mai mare dorință a unui parior este să își retragă rapid banii pe card, să poată beneficia de câștigul obținut.

 Câștigurile se pot retrage, dar ele nu sunt virate pe loc, indiferent de modalitatea aleasă, ci sunt necesare cel puțin 24 de ore pentru a vedea banii în cont. Într-adevăr, există și operatori care activează în mediul online și cât și offline,ce permit banilor retragerea din agenție, dar și lucrul acesta presupune un drum în agenția selectată, într-un anumit interval de timp.

Faptul că depunerile pot fi efectuate foarte ușor, direct de pe cardul bancar poate fi unul dintre dezavantaje doar pentru acei pariori care pariază haotic. Există și pentru ei o rezolvare, deoarece așa cum am menționat anterior, contul de parior poate fi personalizat și selectată limită de pierderi, câștiguri, depuneri.

Avantajele și dezavantajele apar în orice domeniu, cu atât mai mult când sunt aduse în discuție pariurile sportive online. Indiferent de acestea, jucătorii trebuie să respecte regula de aur a pariurilor sportive: aceea de a nu miza mai mult decât își permit să piardă!