Parlamentarii, convocaţi pentru modificarea legilor electorale

Redactia -

Parlamentarii, convocaţi pentru modificarea legilor electorale

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a convocat pentru miercuri, 14 ianuarie 2015, începând cu ora 10.00, o ședință de lucru a Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale.

Printre subiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței se numără adoptarea Regulamentului de funcționare a Comisiei și a principiilor care stau la baza elaborării cadrului legislativ în materia electorală.

În acest context, membrii Comisiei parlamentare vor avea în vedere specificitățile cadrului juridic electoral existent la nivelul țărilor membre ale UE și SUA, cuprinse în studiile elaborate de departamentele de specialitate din Camera Deputaților, transmise membrilor Comisiei, în luna decembrie 2014.

‘Modernizarea legislației electorale este unul dintre obiectivele prioritare pentru această sesiune parlamentară, de aceea fac un apel către toate partidele reprezentate în Parlament să sprijine acest demers și să dea dovadă de maturitate politică pentru a putea adopta cât mai repede modificările legislative necesare în acest domeniu.

Avem nevoie de o legislație corectă și adaptată noilor realități sociale, care să permită tuturor cetățenilor români să își exercite, fără niciun fel de problemă de ordin tehnic, dreptul fundamental de a vota’, a declarat Valeriu Zgonea, președintele Comisiei parlamentare comune pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale.