Parlamentarii PSD prahoveni vor boicota învestirea Guvernului

Daniel Dimache -

Parlamentarii PSD prahoveni vor boicota învestirea Guvernului

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă faptul că parlamentarii Partidului Social Democrat nu vor asigura cvorumul la votul pentru viitorul Guvern, ce va fi supus aprobării Parlamentului cu propunerea lui Ludovic Orban ca premier. Anunțul a fost făcut în urma unei decizii care a fost luată în forul de conducere al filialei.
“Noi, în cadrul ComitetuluI Executiv pe care l-am avut luni, am avut o discuţie cu primarii şi consilierii noştri şi s-a stabilit foarte clar că mandatul cu care pleacă parlamentarii de Prahova este unul de a nu asigura cvorumul necesar pentru învestirea Guvernului. Trebuia ca domnii care şi-au asumat această decizie de a da jos Guvernul PSD să îşi asigure singuri cvorumul”, a susținut Bogdan Toader, președintele PSD Prahova.
Totodată, Bogdan Toader a vorbit și despre senatorul Emanoil Savin, care a părărsit acum câteva săptămâni grupul PSD şi a semnat moţiunea de cenzură, iar acum votează alături de social-democraţi.
„Legat de problema domnului senator Savin, aşa cum aţi observat, dumnealui nu s-a prezentat la vot. Vă pot asigura că şi în această perioadă discutăm destul de mult, pe diverse teme, este alături de noi şi votează în continuare în grupul PSD, chiar dacă este senator independent. Nu a luat o decizie în legătură cu traseul lui politic, se va gândi până la 1 ianuarie”, a mai declarat preşedintele PSD Prahova.
Bogdan Toader a vorbit şi pe tema alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie:
“Am intrat în dispozitiv de campanie, să ştiţi că suntem foarte ambiţionaţi de ceea ce s-a întâmplat. Consider, mai mult decât atât, că vom obţine un scor foarte bun la aceste alegeri, pentru că acum nu avem altceva de făcut decât să arătăm că ceea ce am făcut noi a fost bine, că ne-am gândit în primul rând la cetăţeni şi trebuie să intrăm în contact mult mai mult cu oamenii. Sunt sigur că doamna Dăncilă va ajunge în turul II, cu domnul Iohannis”.
PSD Prahova, şi-a propus să obţină la prezidenţiale „un scor foarte bun”, care înseamnă “undeva în jurul a 30%”, în media estimată la nivel naţional.
Alături de preşedintele Filialei PSD Prahova au fost prezenți la conferință deputații Laura Moagher, Rodica Paraschiv și viceprimarul Ploieștiului şi totodată preşedintele organizaţiei municipale de partid, Cristian Ganea.