Pasa mai neagră a Asesoftului continuă şi la Brazi!

Redactia -

Duminică, 14 octombrie 2012, primul meci de pe teren propriu – tot din sala de sport de la Brazi, termenul de finalizare al „Olimpiei” fiind decalat pentru anul viitor! – a însemnat şi cel dintâi insucces din actuala ediţie de campionat a Ligii Naţionale pentru campioana en-titre, CSU Asesoft Ploieşti, atât din întreceri, cât şi de acasă! Cu totul surprinzător, performera a fost o formaţie fără pretenţii în acest sezon, BC Mureş Târgu Mureş, dar care s-a văzut că a făcut – spre deosebire de gazda lor titrată – transferuri bune, în vară, pivotul  sârb Darko Balaban, fundaşul bosniaco-croat Matija Ceskovic şi chiar centrul titular, nigerianul Temidayo Wale Adebayo, fiind jucători promiţători pentru Liga Naţională. În schimb, stranierii noi ai ploieştenilor, sârbul Vukaşin Mandic, letonul Ivars Timermanis şi americanul Robert Nyakundi au dezamăgit din nou. Astfel că, după înfrângerea survenită la capătul unei reprize de prelungiri, adjudecată net de ardeleni, campioana Asesoft se află pe poziţia a opta, cu 3 puncte, tot atâtea câte au şi învingătoarea sa de aseară, BC Mureş, a VII-a din ierarhie, după primele două etape, şi CSŞ Giurgiu, a IX-a, şi – respectiv – CSM Bucureşti, a X-a! Oaspeţii Braziului s-au impus după 45 de minute de joc slab al „alb-albaştrilor” locali, cu scorul de 85-79 (16-17; 19-16; 21-23; 18-18; 11-5). De remarcat că Balaban, care a început meciul pe bancă, a terminat cu un „double-double”, bifând 13 puncte şi nu mai puţin de 19 recuperări, dintre care 7 ofensive! Principalul realizator al meciului a fost însă coechipierul său, Ceskovic, cu 18 puncte, oar cel mai bun marcator al învinşilor – yankeul Darius Hargrove (14), al cărui coş din finalul primelor 40 de minute a dus jocul în prelungiri.

Antrenorul ploieştenilor, bosniacul Vladimir Arnautovic, a făcut toate eforturile pentru a-şi mobiliza jucătorii, agitându-se tot timpul şi transpirând abundent în eleganta-i cămaşă albă – foarte şic vestimentaţia tuturor membrilor staff-ului tehnic al ploieştenilor, dar şi a omologilor din tabăra adversă, principalul responsabil tehnic sârb Srecko Sekulovic şi secunzii Szaszgaspar Barnabas şi Bruno Roschnasky! -, însă nu a găsit ecou şi pe parchet, nici măcar căpitanul Cătălin Burlacu (încercând să arunce la coş, cu toată opoziţia lui Liviu Dumitru, mascat; Foto: Mirela Oprea) nemaireuşind să-şi salveze echipa de la un eşec total neaşteptat. Înfrângere care – în perspectiva debutului de pe 6 noiembrie, din Finlanda, din EuroChallenge – a venit cum nu se poate mai prost, atât pentru echipă, cât şi pentru suporterii săi fideli, care au beneficiat la Brazi şi de o tribună mobilă, plasată în spatele unuia dintre coşuri.

CSU ASESOFT: Adrian Tudor (8 puncte; 2×3), Aleksandar Vlahovic (6; 2×3) Vukaşin Mandic (2), Darius Hargrove (14), Vladimir Tica (13)/Cătălin Burlacu (10), Ivars Timermanis (6; 2×3), Szijarto Levente (3; 1×3), Virgil Stănescu (11), Robert Nyakundi (6). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

BC MUREŞ: Matija Ceskovic (18; 3×3), Vaidotas Peciukas (12; 2×3), Branko Cuic (16; 2×3), Liviu Dumitru (1), Temidayo Wale Adebayo (6)/Darko Balaban (13), Andrija Ciric (12; 2×3), Tudor Jucan (4), Daniel Tudosă (2), Cristian Jakab (1), Gabor Balazs Baczo. Antrenor: Srecko Sekulovic.

Au arbitrat: Alexandru Olaru (Bucureşti), Alin Mircea Faur (Timişoara) şi Vlad Podar (Cluj).

Comisar FIBA: Radu Drăgănescu (Bucureşti).

Eliminare pentru 5 greşeli personale: Temidayo Wale Adebayo.

De subliniat că, în debutul sfertului al doilea, mureşenii au avut un „run” de 11-0, replica gazdelor limitându-se la unul doar de 6-0. Dacă, la aruncările de două puncte, băieţii lui Arnautovic au avut un procentaj mai bun, iar la „libere”, echipele au fost egale, în schimb la aruncările de afară şi la recuperări, ardelenii au fost superiori. Cum au fost şi la numărul de puncte înscrise de către jucătorii titulari. Oaspeţii au condus şi cu 10 puncte avans, pe când gazdele au avut avantajul cel mai mare de 5 puncte.