Pasaje, sensuri giratorii, modernizări – află ce proiecte au autorităţile pentru drumurile din Prahova

Redactia -

Pasaje, sensuri giratorii, modernizări – află ce proiecte au autorităţile pentru drumurile din Prahova

Astazi, 27.11.2012, a avut loc la sediul Institutiei Prefectului Judetul Prahova, o intalnire cu reprezentanti ai C.N.A.D.N.R. la care au fost discutate aspecte legate de dezvoltarea infrastructurii rutiere in judet si posibilitatea asigurarii fluentei traficului in conditii de siguranta a circulatiei pe reteaua de drumuri nationale.

La intalnire au participat Marius-Gabriel Sersea, prefectul judetului Prahova, Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Rodica Paraschiv, subprefectul judetului, Adrian Dumitru, primarul comunei Blejoi, Mircea Pop, director general C.N.A.D.N.R., Nicoleta Davidescu, director C.N.A.D.N.R., Valerian Manta, sef Sectie Drumuri Nationale Ploiesti.

       Pentru anul 2013 a fost stabilita necesitatea realizarii unui acces pe autostrada A3 in zona pasajului situat pe drumul judetean DJ100B, lucrare ce va fi finantata de Consiliul Judetean Prahova, C.N.A.D.N.R. urmand sa puna la dispozitie documentatia tehnica a pasajului si sa emita toate avizele si autorizatiile necesare.

       C.N.A.D.N.R. va demara in anul 2013 lucrarile pentru largirea drumului national DN1B in zona Liceului Agroindustrial Barcanesti.

       Pentru realizarea unei legaturi intre drumurile nationale DN72 si DN1 in zona „Real”, Consiliul Judetean Prahova si Consiliul Local Blejoi vor definitiva documentatia tehnico-economica in vederea realizarii obiectivului de investitii.

C.N.A.D.N.R. va sprijini autoritatile in vederea obtinerii avizelor si autorizatiilor de amplasare a sensului giratoriu de la intersectia drumului judetean DJ236 cu DN1B, lucrare ce se va realiza in parteneriat intre Consiliul Judetean Prahova, Consiliul Local Blejoi si S.C. Ploiesti Shopping Center.

Primarul comunei Blejoi a prezentat proiectul de modernizare al intesectiei DN1A – DN1B, zona „Rompetrol”, proiect ce urmeaza a fi analizat de catre C.N.A.D.N.R., in vederea stabilirii modului de participare al C.N.A.D.N.R. la realizarea investitiei.

       Inafara acestor obiective, s-au mai discutat, in vederea promovarii viitoare, urmatoarele lucrari:

  • Pasaj suprateran la intersectia dintre DJ101I si DN1, pentru realizarea accesului spre zonele de parc industrial;
  • Pasaj intrare in municipiul Ploiesti in zona de nord pentru separarea traficului comercial de traficul usor, de tranzit;
  • Largirea la trei benzi a drumului national DN1A in vederea asigurarii unei cai facile de acces pe perioada executiei lucrarilor la autostrada Ploiesti – Brasov;
  • Modernizarea drumului judetean DJ102I Campina – Valea Doftanei – Sacele ca varianta pentru traficul usor, pe perioada executiei lucrarilor la autostrada Ploiesti – Brasov.

Domnul Mircea Pop, directorul general al C.N.A.D.N.R., a asigurat autoritatile judetene si locale de sprijinul companiei privind avizarea documentatiilor si a confirmat faptul ca la nivelul acesteia au fost luate masuri pentru realizarea lucrarilor de punere in siguranta a tronsonului de drum DN1, zona Poiana Campina – Cornu.

De comun acord partile au convenit sa se intalneasca trimestrial pentru a analiza modul de realizare a masurilor stabilite.