Pasarele și un nou pod vor fi construite peste pârâul Dâmbu

Daniel Dimache -

Pasarele și un nou pod vor fi construite peste pârâul Dâmbu

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a semnat contractele de lucrări pentru reconstruirea a două pasarele și a unui pod peste pârâul Dâmbu.

Astăzi, s-au semnat contractele de lucrări, care prevăd proiectarea și execuția unor noi pasarele peste pârâul Dâmbu, în dreptul străzilor Cometului și Neajlov, precum și contractul care prevede construirea unui nou pod peste pârâul Dâmbu, pe strada Muzelor.

Contractele de lucrări menționate vor fi derulate de către Asocierea S.C. SOS SERVICE S.R.L. (lider al Asocierii)  – S.C. DINENG DEV S.R.L. (asociat).

Cele trei investiții ale municipalității ploieștene vor implica, pentru început, demontarea structurilor existente (partea de infrastructură și îmbrăcămintea rutieră).

Noul pod peste pârâul Dâmbu, pe strada Muzelor, va avea o lungime de 10 m, lățime de 4 m și va avea o structură din elemente prefabricate de beton (de tip elevații, dale), la partea superioară urmând să se toarne o suprabetonare, peste care se va așterne un strat de asfalt. Se va realiza și o balustradă metalică de protecție, cu o înălțime de 1,20 m. Podul nou construit se va executa și racorda la cota trotuarelor din ambele părți. Valoarea acestei investiții a municipalității ploieștene este de 254.430 lei fără T.V.A.

Pasarela existentă peste pârâul Dâmbu, din dreptul străzii Cometului, va fi, de asemenea, demontată, urmând să se execute o nouă pasarelă cu structură metalică, cu o  lungime de 14 m și lățime de 1,50 m. Noua pasarelă va avea balustradă de protecție cu înălțimea de 1,20 m și infrastructură nouă din beton, adaptată cerințelor actuale. Fondurile alocate de către Primăria Municipiului Ploiești pentru realizarea acestui obiectiv din infrastructura locală sunt în cuantum de 157.410 lei fără T.V.A.

Totodată, noua pasarelă peste pârâul Dâmbu, din dreptul străzii Neajlov, va avea structură metalică, o lungime de 17 m și o lățime de 1,50 m, implicit bară de protecție cu înălțimea de 1,20 m. Partea de infrastructură va fi din beton armat pe care se va așeza structura metalică amintită. Valoarea acestui proiect, susținut din bugetul local, este de 181.368 lei fără T.V.A.