Pași în plus pe drumul… Asesoftului! CSM Ploiești aduce și mini-majorete la sala Olimpia

Dragos Trestioreanu -

Pași în plus pe drumul… Asesoftului! CSM Ploiești aduce și mini-majorete la sala Olimpia

Duminică seară, la sala Olimpia, echipa de baschet masculin CSM Ploiești a mai făcut un pas pe drumul spre Final Four-ul de promovare în Liga Națională. Construind pe modulul „repede înainte”, CSM a început cu întărirea lotului de jucători, restructurat, de fapt, în foarte mare parte, înainte de turneul semifinal, a adus și un antrenor cu ștaif pentru eșalonul secund, Eugen Ilie, totodată și tehnician al lotului național masculin „sub 18 ani”, iar la meciul foarte important cu Știința București, câștigat prin seriozitate și ambiție, a oferit asistenței o nouă surpriză plăcută.

Mini-majoretele la meciul de baschet mascul,in CSM Ploiesti - Stiinta Bucuresti, csmploiesti.roDacă, la partidele din sezonul trecut, dar nu numai, fosta multiplă campioană CSU Asesoft, desființată în vara trecută, era însoțită în sală de mai multe trupe majorete – de la maxi și până la mini, CSM-ul a început de… jos în sus. Astfel, profesoara Ioana Ivan a adus, la rugămintea conducerii CSM Ploiești, trupa de mini-majorete (foto lângă titlu, alături de mascota clubului sportiv al municipalității, și în text; www.csmploiesti.ro), inclusă în proiectul „Asesoft Junior”, condus de Ionuț Urzeală. Fetițele au reușit să-i încânte pe iubitorii sportului jucat la panou, prezenți la „Olimpia”, cei care le-au aplaudat cu generozitate. Este un mijloc în plus de atragere a spectatorilor, pe lângă deja obișnuitele tombole dedicate acestora. Cei care îndrăznesc să… arunce la coș, ei înșiși, în pauza mare, nu numai că au șansa a câștiga o cină în doi la un restaurant local, dar se pot simți și vedete, pentru câteva minute, pe parchet.

Fetițele Ioanei Ivan au dovedit că au talent și au demonstrat, încă o dată, că baschetul fără majorete este ca… pâinea fără sare! Cum debutul a fost unul absolut reușit, și ca show al micuțelor, și ca succes al bschetbaliștilor de la CSM, cu siguranță că mini-majoretele de la „Asesoft Junior” – foare bună ideea aducerii lor! – vor fi nelipsite de la jocurile ce se vor mai disputa la sala Olimpia, în compania contracandidatelor la – și se speră și din – Final Four: CS Olimpic Baia Mare și Politehnica Iași. Iar dacă, în situația în care CSM Ploiești se va califica în ultima fază, cea în care se va lupta pentru promovarea în Liga Națională, și Final Four-ul va fi organizat de clubul sportiv al municipalității, așa cum se intenționează, fetițele îi vor încânta, și atunci, pe fani. Pasionați ai sportului jucat la panou care se speră că vor fi din ce în ce mai mulți alături de Vlad Dumitrescu și compania, baschetbaliștii ploieșteni meritând-o din plin.