„Pat” și „Patachon” au fost prezentați oficial pe siteul www.fcpetrolul.ro! Serge Yvann Ekollo Malolo va juca până la finele sezonului în curs, iar Andrei Răuță – și în Liga 1, dacă „lupii” promovează la vară

Dragos Trestioreanu -

„Pat” și „Patachon” au fost prezentați oficial pe siteul www.fcpetrolul.ro! Serge Yvann Ekollo Malolo va juca până la finele sezonului în curs, iar Andrei Răuță – și în Liga 1, dacă „lupii” promovează la vară

În penultima zi de cantonament de la Side, Costel Lazăr, mai noul director sportiv de la FC Petrolul Ploiești, divizionară secundă clasată pe locul 8 la finele anului trecut, a prezentat oficial posibil ultimele două transferuri din „mercato di riparazione” ale clubului găzarilor, al căror artizan este în mod nemijlocit, cu ambii având conexiune prin Astra Giurgiu. Dacă pe mijlocașul de bandă Serge Yvann Ekollo Malolo, camerunez adus de el în România, vara trecută, la clubul lui Ioan Niculae și redirecționat spre Călărași, la retrogradata în eșalonul al doilea, Dunărea, l-a transferat, acum, cu titlu de împrumut până la vară, tot detașat fiind și la echipa de la malul Dunării, pe fundașul central Andrei Răuță îl știa de când „dracii negri” îl aduseseră din Franța, de la echipa a doua a unui mai cunoscut club ex-Ligue 1, EA Guingamp. Astfel încât, știind că are ceva probleme la Academica Clinceni, club care făcuse mai multe achiziții în defensivă, l-a sunat și… asta a fost totul!

Răuță nu a prins niciun meci în echipamentul alb-negru și a plecat astfel la Bucovina Pojorâta, în Liga a II-a, a trecut ulterior la CS Balotești, la același nivel, sfârșind tot în L2, la Academica Clinceni. Deși a semnat, acum un an, un precontract cu Universitatea Cluj, nu a mai ajuns în Ardeal, deoarece ilfovenii au promovat la finele sezonului precedent, pe când „șepcile roșii” – nu. A bifat în a doua parte a anului trecut, în L1, 14 meciuri, fără a înscrie vreun gol sau a oferi un assist, deși este un specialist al fazelor fixe executate în careurile adverse, ajutat de talie, 1,89 metri. La vârsta de 24 de ani, Andrei are perspective frumoase și s-a adaptat bine la Petrolul, având evoluții apreciate în cantonamentul de la Side, acolo unde a debutat în echipamentul galben-albastru.

La rândul lui, într-un eșalon mai jos decât actualul său coechipier de la Petrolul, Serge Ekollo (1,75 de metri) a jucat de 16 ori pentru echipa antrenată de profesorul de matematică Cristian Pustai, reușind să marcheze de trei ori și să ofere și o pasă de gol. Africanul în vârstă de 21 de ani poate juca pe ambele benzi, fiind un jucător tehnic, rapid și spectaculos, un câștig real, ca și Andrei Răuță, de altfel, pentru Petrolul, club care se poate lăuda în prezent cu cei mai buni fotbaliști de bandă seniori din tot eșalonul secund: albanezo-bulgarul Armando Vajushi, spaniolul Pol Roigé Rodríguez, camerunezul Serge Yvann Ekollo Malolo și românul Gabriel Deac. Rămâne de văzut dacă directorul sportiv Costel Lazăr mai are ceva pe „țeavă” în următoarele patru zile, cât mai durează perioada de transferuri oficială din România. 

Foto: www.fcpetrolul.ro