Ridicaţi de poliţie pentru pentru „ţeapă”. UPDATE. Victima s-a împăcat cu autorul înşelăciunii

Daniel Dimache -

Astăzi, 13 august a.c., polițiștii din Mizil au efectuat două percheziții pe raza comunei Finta, județul Dâmbovița, la domiciliul unor persoane bănuite de săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune privind construcția unui imobil.

Din cercetări a rezultat faptul că, în luna mai a anului curent, un bărbat din Mizil ar fi contractat o societate comercială înregistrată în județul Dâmbovița, în vederea construirii unui imobil, achitând în acest sens, suma de 160.000 de lei.
Ulterior, după achitarea sumei de bani, reprezentanții societății au dispărut fără a mai putea fi contactați de către victimă.

De la locațiile vizate, polițiștii au ridicat mai multe obiecte și înscrisuri ce par a proveni din activitatea infracțională, cum ar fi: documente contabile și ștampila societății, salopete de lucru inscripționate cu denumirea societății, trei telefoane mobile cât și un pistol de tip airsoft.

Prejudiciul cauzat este estimat la 160.000 de lei.

4 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audiere.

La percheziții au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

UPDATE

În urma perchezițiilor desfășurate ieri de către polițiștii din Mizil, pe raza comunei Finta, județul Dâmbovița, în cauza în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, persoana bănuită de comiterea faptei a fost condusă la sediul poliției, pentru audiere. În cauză, între acesta și persoana vătămată a intervenit împăcarea, urmând ca dosarul să fie înaintat cu soluție procedurală către unitatea de parchet, informează IPJ Prahova.