Ora de start a meciurilor echipei FC Petrolul Ploiești din etapele a VII-a, a VIII-a și a IX-a scade tot mai mult. Dacă târgoviștenii de la Chindia nu vor reveni acasă la ei până în runda a opta, atunci „lupii” vor beneficia de trei partide consecutive pe „Ilie Oană”!

Dragos Trestioreanu -

Ora de start a meciurilor echipei FC Petrolul Ploiești din etapele a VII-a, a VIII-a și a IX-a scade tot mai mult. Dacă târgoviștenii de la Chindia nu vor reveni acasă la ei până în runda a opta, atunci „lupii” vor beneficia de trei partide consecutive pe „Ilie Oană”!

Astăzi, 17 august 2022, pe propriul site oficial, clubul găzarilor a făcut cunoscute datele de desfășurare a meciurilor Petrolului din etapele cu numerele șapte, opt și nouă. Cu acest prilej, s-a observat că, începând cu partida, din deplasare, de la Târgu Jiu, de vineri, 19 august, cu start la 21.00, contra FC U 1948 Craiova („Craiova lui Mititelu”), ora de start scade vertiginos în rundele mai sus-menționate.

Astfel, în decurs de numai opt zile, din cauza programării unei etape intermediare, a VIII-a, Valentin Țicu și coechipierii săi vor juca sâmbătă, 27 august, de la ora 19.00, la Ploiești, împotriva actualei „lanterne roșii”, CS Mioveni, și duminică, 4 septembrie, ora 13.30, tot pe arena Ilie Oană, în compania liderului din acest moment al Superligii, FC Botoșani. Între aceste două confruntări, este programată cea de miercuri,  31 august, de la 16.30. În acest moment, așa cum a menționat și www.fcpetrolul.ro, nu se știe dacă adversarul din acea zi, Chindia Târgoviște, va găzdui duelul cu „galben-albaștrii” tot pe terenul propriu al acestora, de la „Ilie Oană”. Dacă nu vor reveni la Târgoviște până în etapa a VIII-a, inclusiv, atunci FC Petrolul ar beneficia de trei jocuri la rând acasă!

Chiar dacă disputa de peste două zile va fi pe teren neutru, deoarece arena din Craiova a fost predată organizatorilor unui festival de muzică, iar „Craiova lui Mititelu” a ales renovatul stadion Municipal din reședința județului Gorj, tot nu va fi simplu pentru petroliști. Giorgio Compagno – un atacant refuzat de FC Petrolul în urmă cu două campionate! – și ceilalți fotbaliști ai lui Marius Croitoru, urmașul altui italian, Nicolo Napoli, alcătuiesc o echipă bine pusă la punct. Una care a acumulat în primele cinci etape din noul sezon tot atâtea puncte, 7, ca și viitoarea adversară, dar – având golaveraj mai bun, 8-6 față de 3-4 – este pe locul 8, cu două mai sus decât ploieștenii. Bref, în fapt, în 16 zile vor fi patru meciuri, câte unul în medie la tot atâtea zile pentru Petrolul! Mai precis, un ritm neobișnuit al partidelor pentru învingătorii de sâmbăta trecută ai Rapidului. Ca și, desigur, după cum se vede, o „prăbușire” de șapte ceasuri și jumătate a orei de start dintre meciul de la Târgu Jiu, cu FC U 1948, și cel de la Ploiești, cu FC Botoșani! Măcar de nu o mai fi, din nou, caniculă!

Foto: www.fcpetrolul.ro