Patru tineri ploieșteni, cu vârste între 14 și 18 ani, reținuți de poliție pentru infracțiuni de furt și violențe

Daniel Dimache -

Patru tineri ploieșteni, cu vârste între 14 și 18 ani, reținuți de poliție pentru infracțiuni de furt și violențe

 

În dimineața de ieri, 15 februarie a.c., polițiștii structurilor de investigații criminale, ordine publică și rutieră din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au desfășurat o razie pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru combaterea faptelor ilegale în municipiul Ploiești.

În cadrul acțiunii, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești-Secția nr.1 de Poliție au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Ploiești, în vederea documentării activității infracționale a patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, furt, furt calificat și două infracțiuni de lovire sau alte violențe, fapte comise în perioada decembrie 2022- februarie 2023.

La sediul unității de poliție, au fost conduși, în vederea audierii, patru tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, din municipiu.

Din cercetări, a reieșit faptul că, la data de 17 decembrie 2022, în timp ce se aflau în Oborul Ploiești, doi dintre tineri ar fi sustras, din buzunarul unei persoane, un portofel, care conținea documente personale și 580 de lei.

La data de 17 ianuarie 2023, trei dintre tineri, prin violență, ar fi încercat să deposedeze o persoană cu dizabilități de bunurile personale, în timp ce se aflau în zona Bariera Bucov din municipiu.

În noaptea de 5 spre 6 februarie 2023, trei dintre tinerii în cauză, în timp ce se aflau în zona centrală a municipiului, ar fi sustras din buzunarul unei persoane, portofelul ce conținea 1.200 de euro și 200 de lei, precum și telefonul mobil.

De asemenea, în zilele de 6, respectiv 7 februarie 2023, unul dintre tineri, aflându-se în incinta unor centre comerciale din municipiu, ar fi agresat fizic un minor, respectiv un agent de pază aflat în timpul serviciului, producându-le leziuni fizice.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă printre care un portofel și o parte din suma de bani sustrasă de tineri în noaptea de 5 spre 6 februarie a.c.

În urma probatoriului administrat, față de cei patru tineri a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentați unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cadrul raziei, polițiștii au acționat în filtre rutiere, verificând astfel aproximativ 25 de autovehicule, fiind legitimate și 40 de persoane.

De asemenea, au fost efectuate 10 testări cu aparatul etilotest.

În cadrul activităților, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești.