Paul Dumbrăvanu, scrisoare deschisă adresată Consiliului Local Ploieşti

Mihai Ciobanu -

Deputatul Paul Dumbrăvanu a trimis, pe adresa redacţiei, o scrisoare deschisă adresată membrilor Consiliului Local al municipiului Ploieşti prin care acesta atrage atenţia asupra unor nereguli în ceea ce priveşte introducerea în dezbaterea Consiliului Local a unui şir de proiecte de hotărâri de natură să creeze avantaje unor operatori privaţi de utilităţi publice, cazul Apa Nova, Rosal, Coral. În cele ce urmează vă prezentăm, integral, textul scrisorii deschise:

Scrisoare Deschisă

Stimaţi Consilieri Locali ai Municipiului Ploieşti

Folosesc această cale pentru a atrage atenţia asupra unei stări de fapt, la nivelul administraţiei locale a municipiului Ploieşti, ce poate avea consecinţe deosebit de grave. Vă adresez aceste rânduri, pe fondul introducerii precipitate în dezbaterea Consiliului Local a unui şir de proiecte de hotărâri de natură să creeze avantaje unor operatori privaţi de utilităţi publice sau furnizori de utilităţi, fără a se respecta procedurile impuse de lege, pe de o parte, dar şi, pe de altă parte, mai ales, interesul cetăţenilor municipiului.

Graba de a împinge astfel de proiecte şi a forţa aprobarea lor în Consiliul Local fără informarea corectă şi consultarea a cetăţenilor şi, o spun cu toată responsabilitate, a aleşilor locali, fără dezbatere publică, fără transparenţă, fără respectarea unor prevederilor legislaţiei în domeniile concurenţei, achiziţiilor publice nu poate fi decât un procedeu periculos.

Daţi-mi voie să expun, mai departe, câteva consideraţii în sprijinul afirmaţiilor mele, de natură să vă devoaleze capcanele trecerii acestor proiecte în forma şi prin procedura propusă.

De asemenea anunţ public că voi acţiona în contencios administrativ pentru a cere nulitatea hotărârilor adoptate cu încălcarea dispoziţiilor imperative, în calitate de cetăţean al municipiului şi de utilizator al serviciilor publice.

Cu stimă,

Paul Dumbrăvanu, Deputat Colegiul 11 Ploieşti

Scrisoarea, conţinând întreaga expunere şi justificarea demersului deputatului poate fi găsită aici: http://pauldumbravanu.ro/scrisoare-deschisa-consilierilor-locali-ai-municipiului-ploiesti/