Păuleşti. Pietonii pot circula, pe întreaga lungime a localităţii, în condiţii de siguranţă

Redactia -

Păuleşti. Pietonii pot circula, pe întreaga lungime a localităţii, în condiţii de siguranţă

Un proiect foarte important, atât prin prisma volumului de lucrări cât şi al numărului mare de beneficiari direcţi ai săi este pe cale să se finalizeze anul acesta la Păuleşti. Este vorba despre lucrarea de amejare a trotuarului pe întreaga lungime a localităţii, pe traseul drumului judeţean DJ 102. Practic trotuarul acoperă întregul traseu, de la Păuleşti şi până în Găgeni, pietonii având, astfel, posibilitatea de a circula în condiţii de maximă siguranţă. 

„Existenţa unui trotuar pe care pietonii să circule civilizat şi în siguranţă este unul dintre proiectele la care am lucrat în ultimii ani. Beneficiile sunt evidente  mai ales acum, când a început anul şcolar, iar copiii care merg la şcoală sau grădiniţă o pot face fără a fi expuşi riscului de a fi acroşaţi de autoturisme. De asemenea, prin amenajarea şanţului betonat, asigurăm şi preluarea apei pluviale pentru ca aceasta să nu pătrundă în gospodăriile oamenilor. În al trelea rând am avut în vedere crearea de noi spaţii de parcare, prin realizarea de rigole carosabile în zonele în care terenul ne-a permis”, ne-a declarat Sandu Tudor, primarul comunei Păuleşti.

Lucrările sunt de calitate şi, dincolo de beneficiile exprimate mai sus, noul trotuar a schimbat şi aspectul localităţii: trotuarul pavat arată foarte bine, de asemenea şi spaţiile verzi, precum şi spaţiile de parcare. La momentul documentării noastre echipele de muncitori lucrau în zona Primăriei Păuleşti, pe partea cealaltă a drumului, înspre Parc.

trotuar-paulesti-1