PĂULEŞTI. Programul de ridicare a gunoiului menajer şi cuantumul taxei obligatorii de mediu

Redactia -

PĂULEŞTI. Programul de ridicare a gunoiului menajer şi cuantumul taxei obligatorii de mediu

Începând cu luna ianuarie 2017, serviciul de salubrizare a localităţilor din întreg judeţul Prahova a fost organizat printr-un program iniţiat de către Consiliul Judeţean Prahova, denumit “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova”. Concret, a fost gândit un program unitar de gestionare a deşeurilor din judeţ, care să respecte toate cerinţele europene. În acest sens au fost organizate, la nivel de judeţ, licitaţii pentru desemnarea operatorilor care vor ridica gunoiul menajer din localităţile prahovene.

La nivelul comunei Păuleşti, firma care se ocupă, începând cu această dată, de ridicarea gunoiului menajer este Rosal, iar programul de ridicare a gunoiului menajer de la toate gospodăriile din localitate care au încheiat contract este următorul: în fiecare zi de joi a săptămânii, între orele 8.00 – 20.00

Pentru cei care nu încheie contracte cu operatorul de salubritate, a fost instituită, conform legii, o taxă obligatorie de mediu. Aceasta este, aşa cum spuneam, impusă de legislaţia europeană şi este, la nivelul comunei Păuleşti, în cuantum de 7 lei/lună/persoană. Taxa obligatorie va fi aplicată tuturor celor care nu au încheiat contract pentru ridicare gunoiului menajer cu ROSAL. Reamintim faptul că încheierea contractului cu operatorul este net avantajoasă, tariful având o valoare aproape de jumătatea taxei obligatorii, adică 3,8 lei, TVA inclus.