Păuleşti. Proiectul de modernizare a sistemului de alimentare cu apă prinde contur

Redactia -

Păuleşti. Proiectul de modernizare a sistemului de alimentare cu apă prinde contur

După criza provocată la finele anului trecut de avaria la conducta magistrală de apă care asigură alimentarea localităţilor Plopeni, Dumbrăvești, Băicoi și Păulești din sursa Vălenii de Munte, care a lăsat pentru aproape o săptămână mii de oameni fără apă la robinet, primarul Sandu Tudor a anunţat că se impun măsuri urgente pentru ca locuitorii comunei să nu mai sufere de lipsa apei potabile. 
La momentul respectiv, edilul promitea că vor fi realizate o serie de investiţii pentru ca sistemul propriu al comunei de alimentare cu apă potabilă să reuşească să facă faţă consumului în momentul în care mai apar întreruperi pe magistrala Vălenii de Munte. Iată că angajamentul luat de către edil nu a fost o vorbă în vânt şi că lucrurile se concretizează.

Într-o discuţie cu primarul Sandu Tudor aveam să aflăm că proiectul avansează. „În ceea ce priveşte forajul din zona rezervoarelor de pe malul Păuleştiului, anunţ faptul că am primit aprobarea pentru a realiza lucrarea. De asemenea, tot aici, am realizat de urgenţă şi reabilitarea celor două rezervoare de apă care prezentau degradări la tencuială, problemă care s-a rezolvat. În paralel lucrăm la proiectarea şi execuţia unui nou rezervor lângă cele două existente. Toate aceste proiecte, în momentul în care vor fi finalizate, vor face ca sistemul de alimentare cu apă potabilă al localităţii să reuşească să acopere consumul tot mai mare, în momentele în care mai apar avarii la reţeaua magistrală”, ne-a declarat primarul Sandu Tudor