Păuleștiul vrea să câștige finala județeană a Cupei României, pierdută anul trecut pe „Ilie Oană”. Blejoiul vizează însă eventul!

Dragos Trestioreanu -

Păuleștiul vrea să câștige finala județeană a Cupei României, pierdută anul trecut pe „Ilie Oană”. Blejoiul vizează însă eventul!

Încadrată de două meciuri de la Cupa Mondială, primul început de la 16.00, pe arena Spartak, din Moscova, între Argentina și Islanda, iar al doilea va debuta la 19.00, opunând – în Saransk – Danemarcei pe Peru, la Ploiești, pe „Ilie Oană”, de la cinci și jumătate, după-amiază, va debuta finala județeană a ediției 2018-2019 a Cupei României.

În ultimul act din acest an se vor duela campioana locală en-titre din Liga A, CS Blejoi, cea care a terminat sezonul cu cifre statistice la superlativ, și vicecampioana CS Păulești, o adevărată specialistă a competiției KO, desfășurată în Prahova, ultimul trofeu câștigat fiind consemnat în anul 2015, în dauna AFC Bănești-Urleta, cu 2-0, pe „Columbia”, cupa fiind înmânată atunci câștigătorilor de către marele baschetbalist român Cătălin Burlacu. Și adversara de azi a Păuleștiului a câștigat faza județeană a Cupei României, în 2012, în dauna echipei CSM Câmpina, scor 4-2. Dar, atunci, se numea Vispești CS Blejoi.

În ediția de anul trecut, vicecampioana actuală a Ligii A Prahova a pierdut, tot pe arena Ilie Oană, finala cu mai proaspăta divizionară secundă de-acum, FC Petrolul Ploiești, golurile învingătorilor fiind marcate de Roland Stănescu (35), împrumutat, în returul Ligii a III-a, la Unirea Slobozia, și Nini Popescu (84). Este de la sine înțeles că jucătorii lui Iulius Mărgărit își doresc foarte mult sa recâștige trofeul, asta și ca o revanșă față de CS Blejoi, cea care a adjudecat titlul local, în stil de mare campioană. Blejoienii, antrenați de Răzvan Vlad și Emil Coșieru, au terminat sezonul cu doar un singur eșec, anul trecut, la Boldești, pe stadionul Petrolistului, au depășit suta de goluri marcate, având cel mai bun atac, dar și cea mai solidă defensivă din Liga A. În plus, au terminat întrecerile cu un punctaj mai mare decât cel bifat, cu un campionat mai înainte, de FC Petrolul! Situație în care, obiectivele pe termen scurt ale lui Irinel Dumitru & Co. nu puteau fi decât adjudecarea eventului și accederea în al treilea eșalon național, ulterior apropiatei duble manșe de baraj, cu Venus Independența, din județul Călărași (23 iunie, în deplasare, și 30 iunie – pe teren propriu).

În stilu-i inconfrundabil, de parcă ar fi fost vorba despre vreo finală de… Cupă Mondială, deși nici acolo nu se întâmplă chiar așa, conducerea Comisiei Județene de Arbitri „Dr. Emil Vlaiculescu” nu a făcut cunoscută, nici până acum, componența brigăzii ce va oficia astăzi, 16 iunie, de la ora 17.30, pe stadionul Ilie Oană. De subliniat că, deși finala va fi transmisă live pe canalul de Youtube al siteului www.sportonlineph.ro, iar despre cele două jocuri de la Cupa Mondială din Rusia am scris mai sus, adevărații iubitori de fotbal locali, dar mai ales simpatizanții celor două finaliste nu trebuie să lipsească de pe arena cea mai mare din municipiu și județ, mai ales că de asemenea condiții pentru o partidă de fotbal au parte rar!

Foto: Paul MÂINEA și www.liga2.ro