Pe de o parte, Petrolul a pierdut un tânăr fotbalist împrumutat de la Viitorul, dar pe de alta, a compensat tot cu unul de la Liga 1, de același profil! Vlad Mitrea, în locul lui Răzvan Matiș

Dragos Trestioreanu -

Pe de o parte, Petrolul a pierdut un tânăr fotbalist împrumutat de la Viitorul, dar pe de alta, a compensat tot cu unul de la Liga 1, de același profil! Vlad Mitrea, în locul lui Răzvan Matiș

Sepsi Sfântu Gheorghe este o prim-divizionară aflată în prezent pe loc de play-off, al patrulea, ceea ce ar însemna – dacă se va menține în pozițiile 1-6, la final de sezon regular – o a doua accedere a formației din Covasna în această fază a întrecerilor din Liga 1, de la promovarea pe prima scenă. Play-off-ul este faza în care echipele se luptă pentru titlul național și/sau calificarea în cupele europene. Ei bine, având relații foarte bune cu formația antrenată de către un fost tehnician al său, Leo Grozavu, conducerea Petrolului Ploiești a putut împrumuta, până la finele sezonului, un tânăr fotbalist născut pe 23 ianuarie 2001, în capitala țării noastre. Vlad Nicolae Mitrea a început fotbalul la academia lui Dinamo București, trecând ulterior la celebra Internazionale Milano, în calitate de component al grupelor „U 17” și „U 18”, continuând apoi la un club belgian de prim eșalon, KSC Lokeren, și ajungând la Sepsi și semnând un contract pe 1 iulie 2020.

Bucureșteanul a evoluat pentru trupa patronului Dioszegi Laszlo în cinci meciuri, dar a cumulat mai puține minute, fiind mai degrabă pe post de al… doilea „under”, adică acela sacrificat, la multe echipe din Liga 1, în favoarea unui fotbalist senior. Mitrea II – pentru că, la Sepsi, mai joacă încă un Mitrea, Bogdan (33 de ani), care este fundaș central stânga – evoluează ca atacant și este înalt de 1,82 metri. Intrat deja la antrenamentul desfășurat pe fosta arenă Chimia, de la Brazi, Vlad s-a afișat cu un nou look față de cel de la Sepsi, acolo unde era recunoscut pentru… pletele bogate ale sale. A semnat, în biroul președintelui executiv Costel Lazăr, un contract până pe 30 iunie 2021, dată după care va reveni la clubul din Ardeal. Vlad Mitrea este internațional „U 17” și „U 18”, fiind convocat de trei ori, de fiecare dată, la echipele naționale de profil ale României și punctând o singură dată numai pentru prima dintre acestea, așa cum notează www.fcpetrolul.ro. El și-a ales, odată cu parafarea angajamentului său cu Petrolul, și numărul de pe tricou, 16 mai precis.

Fiind deja ocupat locul altui fotbalist „under”, cel al lui Răzvan Matiș, chemat la Viitorul de către Mircea Rednic, jucătorul aparținând clubului cu sediul la Ovidiu, în județul Constanța, este posibil ca președintele executiv al „lupilor”, Costel Lazăr, să se orienteze și asupra altor tineri intrând în cele două categorii impuse de regulamentul FRF. Reamintesc că la meciurile din Liga a II-a, pe tot parcursul, trebuie să fie pe teren câte un jucător născut în 2000, respectiv 2002, sau mai mici. S-ar părea că trupele care au în componență astfel de fotbaliști reușesc să bifeze performanțele visate. Mai exact, se  califică în play-off și, apoi, luptă cu șanse mai mari pentru primele două poziții, direct promovabile, sau măcar pentru următoarele tot atâtea, care asigură accederea la baraj. Rămâne totuși de văzut dacă așa va fi sau intenția de a se mai aduce și seniori va trece pe primul plan. Cu siguranță, totul depinde de numele jucătorilor la care clubul va renunța, potrivit dorinței antrenorului principal. Acesta din urmă și-ar mai dori, se știe deja, și alte achiziții, puține, e drept: un fundaș stânga, un fundaș central și un atacant, acesta numai așa cum își visează domnia sa. Mai mult ca sigur însă… nu Vlad Mitrea este cel visat de Viorel Moldovan!

Foto: www.fcpetrolul.ro