Pe drumul spre casă, băieții de la CS Blejoi au făcut o „haltă”, pentru a-i snopi în bătaie pe… „Prietenii” de la Rupea!

Dragos Trestioreanu -

Pe drumul spre casă, băieții de la CS Blejoi au făcut o „haltă”, pentru a-i snopi în bătaie pe… „Prietenii” de la Rupea!

Vicecampionii județeni de toamnă ai Prahovei, fotbaliștii de la CS Blejoi, au avut parte vreme de o săptămână, începând de sâmbătă, 2 februarie 2019, cu un stagiu de pregătire și jocuri la Sighișoara, pus la punct de către un fost component al lotului echipei SC FC Petrolul, de imediat după promovarea în Liga 1 din 2010, clujeanul Adrian Borza. A fost un cantonament despre care s-a spus că s-a pregătit la superlativ. În Ardeal, Irinel Dumitru și coechipierii lui nu au făcut doar pregătire specifică perioadei de pauză competițională de iarnă, ci au avut alese și două meciuri-test, totuți altele decât cele preconizate inițial. Primul a fost cel de la Odorheiu Secuiesc, în nocturnă, pe teren sintetic, de miercuri, 6 februarie, câștigat cu scorul de 5-1 (1-0) în dauna unei formații din al treilea eșalon, CS Iernut, a cărei poartă a fost apărată de fostul „lup” Raul Botezan, cel care a sărbătorit ieri, 9 februarie 2019, împlinirea vârstei de 21 de ani. Pentru învingători au marcat Cristian Vasile, Claudiu Stoica, Dănuț Iancu, Vlad Badea și Ionuț Cristi Dragomir.

Tot ieri, pe drumul de întoarcere spre casă, delegația Blejoiului s-a oprit la Rupea, pentru ca fotbaliștii să ofere replica unei colege de eșalon al patrulea, dar din județul Brașov. A fost vorba despre AS Prietenii, trupă clasată pe penultimul loc la finele turului ediției 2018-2019. Diferența de valoare între cele două combatante a fost și mai mare decât la Odorheiu Secuiesc, prahovenii – de data aceasta evoluând pe iarbă naturală, gazonul fiind destul de bun pentru acest anotimp, potrivit martorilor oculari – impunându-se cu scorul de 6-0 (1-0)! Asta grație unor „duble” ale lui Cristian Vasile și Vasile Preda, plus reușitelor lui Cătălin Ruptureanu și Ionuț Chiși. De subliniat că, în prima repriză, încheiată cu un rezultat la limită, băieții lui Răzvan Vlad și Emil Coșeieru au lovit de nu mai puțin de trei ori barele porții adverse!

În acest al doilea meci-test, antrenorii echipei CS Blejoi i-au putut folosi și pe cei trei jucători menajați în cel dintâi, căpitanul Irinel Dumitru, Teodor Bojoagă și Cătălin Ruptureanu, rămânând, în schimb, în afara efectivului folosit la Rupea portarul Bogdan Rădulescu și atacantul Cosmin Lambru. Cei care au fost menajați, la rândul lor.

Astfel s-a încheiat un cantonament extrem de util, la revenirea acasă blejoienii urmând a mai avea parte, înaintea debutului oficial, de pe 2 martie, de acasă, cu AS Strejnicu, de un amical tare, la AS Pucioasa. Mai precis, una dintre formațiile bune din Liga a III-a (locul 6 în ierarhia turului campionatului Seriei a III-a, cu Turris Oltul Turnu Măgurele în postura de lider). Dar, asupra acestui stagiu de pregătire și jocuri al echipei CS Blejoi voi mai mai reveni mâine, 11 februarie.

Foto: Paul MÂINEA