Pe „Ilie Oană” va veni o altă echipă decât cea antrenată de Vivi Răchită. Sportul Snagov are 10 jucători noi!

Dragos Trestioreanu -

Pe „Ilie Oană” va veni o altă echipă decât cea antrenată de Vivi Răchită. Sportul Snagov are 10 jucători noi!

În prima etapă a ediției 2018-2019 a campionatului Ligii a II-a de fotbal, în week-end-ul 4-5 august, FC Petrolul Ploiești va juca pe teren propriu cu Sportul Snagov, fosta echipă a lui Vivi Răchită, pus pe liber după terminarea sezonului trecut. La un moment dat, cu mare pompă, s-a anunțat că Răchită găsise un finanțator puternic, Victor Angelescu, fost junior la Sportul Studențesc, care trebuia să facă o infuzie de capital serioasă la Snagov, urmând ca… tiza pe jumătate a clubului la care jucase să devină dintre candidatele la promovarea în primul eșalon, în apropiata ediție.

Până la urmă, s-a zvonit că Vivi l-ar fi supărat pe edilul-șef al Snagovului, fiindcă nu-l băga pe teren și pe fiul acestuia, motiv pentru care ar fi fost destituit. Odată cu Răchită s-a îndepărtat și Angelescu de clubul ilfovean și s-a îndreptat spre actuala FC Rapid București, cea care a adjudecat recent marca Rapid, de la societatea falimentară. Alături de tizul fostei glorii a Petrolului, regretatul Victor Angelescu, se vor mai afla și alți oameni de afaceri, care să concureze la crearea bugetului pentru promovarea în L2.

Sportul Snagov a trecut cu bine peste șocul plecării omului cu banii și de unde, de neunde, a găsit fonduri pentru a face nu mai puțin de 10 achiziții, până acum. Și nu sunt deloc unele oarecare. Toate transferurile au fost făcut la solicitatea înlocuitorului lui Vivi Răchită, brașoveanul Balint Laszlo, cel despre care s-a speculat că ar fi fost și pe lista scurtă a FC Petrolul, pentru înlocuirea lui Romulus Ciobanu, în această vară. Interesant este că trei dintre cei nou-veniți la Sportul Snagov au jucat, în diverse perioade, pentru falimentata SC FC Petrolul, toți în eșalonul secund: atacantul Elek Robert, mijlocașul Valentin Bărbulescu și portarul Andrei Marinescu, ultimii doi fiind coechipieri sub conducerea lui Vivi Răchită. Și despre Robert Candrea s-a spus că, în iarnă, ar fi fost o țintă pentru atunci divizionara C Petrolul Ploiești, dar a preferat o plecare în Polonia, la Olimpia Grudziądz. La fel, tot în această vară, s-a mai vorbit și despre interesul găzarilor față de Elek, mai ales că acesta fusese elev al lui Leo Grozavu la FC Botoșani.

Iată, întreaga listă a transferurilor făcute până acum de Sportu Snagov, de la semnarea lui Gyussy Balint: Lucian Ion (24 de ani, ex-CS Baloteşti), Elek Robert (30 de ani, ex-Juventus Bucureşti), Robert Candrea (23 de ani, ex-Olimpia Grudziądz), Florin Ilie (26 de ani, ex-CS Mioveni), Darius Buia (24 de ani, ex-UTA Arad), Cătălin Hlistei (23 de ani, ex-UTA Arad), Valentin Bărbulescu (32 de ani, ex-CSM Şcolar Reşiţa), Cătălin Oanea (19 ani, ex-Aerostar Bacău), Alexandru Gîţ (20 de ani, ex-Dacia Unirea Brăila) şi Andrei Marinescu (33 de ani, ex-CS Afumaţi). E clar, și fără… Victor Angelescu, Snagovul lui Balint va fi o nucă tare în viitorul sezon al Ligii 2, iar Petrolul va avea parte astfel de un debut de foc!

Foto: www.ziaruldesport.ro (Elek Robert, în conferință de presă la FC Botoșani), www.gsp.ro (Valentin Bărbulescu, primul din stânga, în săritură) și www.telekomsport.ro (Andrei Marinescu, la balon)