Pe „Ion Comșa”, la Călărași, a fost meciul lui Arnăutu. Cu o medie de aproape două goluri marcate/meci, Petrolul se reînscrie pe drumul bun!

Dragos Trestioreanu -

Pe „Ion Comșa”, la Călărași, a fost meciul lui Arnăutu. Cu o medie de aproape două goluri marcate/meci, Petrolul se reînscrie pe drumul bun!

Debutul de campionat a fost bun, 3 puncte la București, la Metaloglobus, pe un teren, al Daco-Geticii, pe care Petrolul are acum un eșec și două victorii. Etapa ce-a urmat a fost una horror, dar numai din cauza scorului, 0-3 cu UTA, fiindcă jocul „galben-albșatrilor” a fost pe linia reprizei secunde din „Colentina”. Concluzie scurtă: mitanul doi mai bun în primele meciuri decât cel dintâi, și în fața echipei lui Marius Măldărășanu, și în cea a lui Balint Laszlo. Concluzie care sunt convins că a tras-o și Flavius Stoican, de vreme ce astăzi, 18 august, la Călărași, pe arena Ion Comșa, le-a comandat „lupilor” să atace și de la început, fapt care a condus la deschiderea scorului spre finele primului sfert de oră al meciului, Marinescu – în urma unei faze în care a conlucrat cu Bratu și cu Bărboianu – l-a deschis elegant pe Arnăutu, scăpat singur, puțin lateral stânga, „killer-ul de meserie” profitând de ezitarea lui Calancea – un portar ca și venit la Petrolul, în pauza de vară, dacă se continua cu fostul staff tehnic! – și plasând balonul pe lângă moldoveanul de peste Prut, de la 10 metri. Un 1-0 dătător de speranțe pentru… „roș-galbenii” care au îmbrăcat echipamentul de deplasare „mai norocos”, ca și la Brașov, ca și în Turcia, în cele două cantonamente!

Startul a fost, deci, promițător, iar jocul – pe măsura ultimelor trei reprize jucate de trupa găzarilor. Drept urmare, la o lovitură liberă scoasă de către același Marinescu, la 18 metri, ușor lateral stânga, unde a fost faultat de unul dintre astriștii detașați la Dunărea, Boboc, celălalt fiind micuțul camerunez cu nume ce rimează, Ekollo Mololo. Arnăutu – surpriză mare! – s-a băgat să execute el faza fixă și a beneficiat de salturile cu „dezlipire” din zid ale lui Honciu și Rusu, fostul petrolist, pentru a trimite balonul la colțul scurt, acolo unde bietul Calancea doar l-a putut urmări cu privirea! Un 2-0 după prima jumătate de oră și un joc numai bun era exact tot ce le trebuia oaspeților.

Cu sacii în căruță măcar pentru o repriză, ploieștenii au mai slăbit strocul, dar și căldura de afară i-a obligat să se mai relaxeze, fiindcă urmau alte 45 de minute în aceleași condiții meteo, mai dificile lângă Dunăre, decât la ei acasă. Fortuna i-a mângâiat pe „lupi” – la semi-luftul de curtea școlii, din careul mic, al tot mai „trecutului” Bawab! – și astfel la cabine s-a mers cu scorul stabilit de „dubla” lui Arnăutu, aflat la primele sale reușite din acest sezon și redevenind prim golgheter în fața lui Meza Colli, Bratu și – ulterior – și a lui Zaharia. Apropo de fosta extremă de la CSM Poli Iași, cu acest prilej și-a dovedit dreptul de a fi și titular pe postul lui, nu numai un back-up de ocazie pentru Bărboianu, cel ce arată a fotbalist care se observă că se respectă după câteva sezoane nefaste. Fundașul dreapta oltean a pătruns pe dreapta și a centrat în „6 metri”, acolo au sărit la cap localnicii Mutu și Oltay, ultimul ștergând mingea pe care „extrema de buzunar” a preluat-o, apoi, cu dreptul și cu același picior a expediat-o jos, pe colțul portarului, Calancea încercând să se opună, dar numai deviind balonul în stâlpul drept, de unde s-a „prelins” o jumătate de metru dincolo de linia porții.

La 3-0, după nici măcar un ceas de joc, era minutul 56, a fost clar că soarta partidei fusese decisă, deja. Și așa a și fost, cu toate că, la fel ca și în primul mitan, Dunărea a avut prim-planul pe final, de data aceasta reușind să și puncteze la o neatenție a lui Sîrghi și Țicu, cei care l-au scăpat din ochi pe junele de 23 de ani Gliga, autorul unui golazo: reluare din voleu sub bară, de la 12 metri, central, în urma unei pase lungi lobate a unui alt fost petrolist, Mendy, trimisă din propriul teren. În minutul 89 s-a stabilit, deci, scorul final: 1-3 (0-2)! Mai puțin așteptat, ante-factum, ca rezultat final, dar absolut justificat ca evoluție în mai bine de trei sferturi din meci. Felicitări lui Flavius Stoican că a găsit cea mai bună formulă la Călărași, că a făcut din nou schimbări inspirate și că o fi observat că, deocamdată, la închidere, Mihăescu este mai bun decât Cioinac, în condițiile în care Meza Colli devine un punct fix în fața defensivei. Ah, și încă ceva: fără Arnăutu nu se poate! Ratează, marchează, repet, fără „omul meciului” de la Călărași nu se poate, trebuie să fie titular! Este de sperat ca atacantul s-o dovedească și la Constanța, cu Farul, luni, 26 august 2019, ora 18.00, pe arena Gheorghe Hagi.

DUNĂREA: Calancea 4 – Oltay 5 (64 – Săbăngeanu 5), Mutu 5, Ariel Lopez 5, Mendy 6 – Boboc 5 – Marrone 5 (46 – Zete 5), Bawab 4 (76 – Gliga 8), Honciu (cpt) 6.5, Ekollo Mololo 6 – B. Rusu 5. Colectiv tehnic: Cristian Pustai (antrenor principal), Cristian Todea și Mirel Condei (antrenori secunzi), Dorin Roșca (antrenor al portarilor), Liviu Rusu (preparator fizic).

FC PETROLUL: Lungu 6.5 – Bărboianu 7.5, Walace 7, Sîrghi 6.5, Țicu 6.5 – Mihăescu 7, Meza Colli 7 – Bratu 7 (69 – Stoica 7), Marinescu (cpt) 8 (85 – Racu), Zaharia 8 – Arnăutu 9 (76 – Saim Tudor). Colectiv tehnic: Flavius Stoican (antrenor principal), Silviu Ion (antrenor secund), Mihai Ștețca (antrenor al portarilor), Radu Vasilcan (preparator fizic).

Au arbitrat: Florin Andrei (Târgu Mureș) 7 – Marius Cristian Marchidanu 7 (Brăila) și Stelian Slabu 7 (Brașov).

Arbitru de rezervă: Bogdan Dumitrache (București).

Observatori: Bogdan Gheorghiță (Vaslui), pentru joc, și Laurențiu Vărgatu (Brăila), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Țicu (47), Mihăescu (51), Ekollo Mololo  (60), Boboc (87).

La Călărași, trecând peste supărarea pricinuită de eșecul la un scor de forfait, de acasă, din runda precedentă, cu UTA, o galerie formată din ultrași fideli ai „lupilor” și-a încurajat echipa favorită, dictând tonul scandărilor și cântecelor, de-a lungul întregului meci. Arnăutu, de două ori, și Zaharia, o dată, autorii golurilor victoriei, le-au mulțumit după fiecare reușită, pentru susținerea lor morală la nivel înalt, la fel ca și întreaga echipă victorioasă, după ultimul fluier. Suporterii au rezistat cu brio căldurii și razelor de soare care au „scăldat” din plin peluza de pe arena Ion Comșa în care au fost repartizați.

Foto: www.fcpetrolul.ro