Pe „Columbia”, 3-4 ca la teatru

Redactia -

La doar câteva luni distanţă, Laurenţiu Reghecampf îi mai îmbogăţeşte, încă o dată, după un meci disputat la Ploieşti, pe pariorii care îşi „riscă” banii pe „total goluri”. După acel 4-3 al Concordiei, din returul trecut, în faţa Petrolului lui Vivi Răchită, pe „Ilie Oană”, acelaşi scor s-a consemnat şi sâmbătă, 28 iulie 2012, şi pe „Columbia”, în faţa Astrei, de data aceasta beneficiară fiind Steaua! Răsturnări spectaculoase de scor, apărări precum un şvaiţer, conduse de internaţionali de bază ai lui Victor Piţurcă – pe scurt: CIRC!

 O primă repriză cu patru goluri în „9 Mai”, câte două de fiecare parte, portari inerţi, fundaşi la fel, spre „deliciul” fanilor, în special ai Stelei, care şi-au dat banii, naivi, pentru un spectacol ieftin, oferindu-li-se în loc, repet, circ, pentru cei rupţi de la… pâine. Junior Morais a trăsnit transversala, iar Gabriel Enache l-a devansat uşor pe Valeriu Lupu, pentru un 1-0 care părea să conducă, în mintea neiniţiaţilor, la menţinerea invincibilităţii de 10 ani a Astrei, pe arena dintre blocuri, în faţa „roş-albaştrilor”. Nici nu trecuse un sfert de oră, ci doar 12 minute, şi a deschis scorul ex-argeşeanul actual prieten al „bombei-sexy” Iulia Tăbăcaru. A „replicat” fostul iubit al starletei, Cristian Tănase, cu un gol marcat simplu, ca la antrenament, după alte şapte minute, din centrarea lui Novak Martinovic (foto, lovind mingea cu capul, în faţa lui Selim Ben Djemia, ambii fiind priviţi de către Raul Rusescu, Kehinde Fatai şi Andrei Mureşan; www.gsp.ro). Sârbul despre care se spunea că ar fi vizat de Partizan Belgrad a trecut apoi în postură de realizator, trimiţând spre colţul lung, de la 9 metri, pe spate, cu capul, la un corner de pe stânga, executat de Alexandru Bourceanu. Internaţionalii olteni ai Astrei, Valerică Găman şi Silviu Lung jr. nu-şi terminaseră însă atunci „recitalul”, ci doar îl amânaseră până în mitanul secund. Pentru efect, a egalat, la 2, cu şapte minute înainte de pauză, acelaşi G. Enache, la cel mai bun meci al lui din Liga I, când a pofitat de lipsa de reacţie a lui Lupu. A fost un fel de deja-vu de la prima reuşită, assistul fiind tot al lui Junior Morais.

Imediat la reluare (47), internaţionalul de tineret i-a întors serviciul brazilianului, punâdu-i o minge la 12 metri, la care acesta din urmă a profitat de intervenţia tardivă a lui Martinovic, învingându-l pe un Tătăruşanu intervenind la relanti! Iar de-atunci, se putea desăvârşi şi circul: la un sfert de oră, Raul Rusescu a trecut ca prin brânză şi a marcat pentru 3-3, iar ulterior scurgerii a 300 de secunde, Adi Rocha – mult hulitul de către patronul din lojă, Gigi Becali, venit o fugă de la nunta unui nepot – a finalizat cu un şut moale, în faţa unui S. Lung jr „adormit şi căzut în admiraţia” unui un „un-doi”, cum a scris www.gsp.ro, dintre Cr. Tănase şi… V. Găman. 3-4 ca la teatru! Şi se mai miră astriştii de ce joacă aproape mereu cu stadionul acela minuscul gol. Doar atunci când vin granzii din capitala ţării prin „9 Mai”, mai e ceva forfotă prin tribune şi peluză! Un cuvânt şi despre arbitraj, centralul concitadin cu Silviu Lung jr, Ştefan Bărboianu şi Valerică Găman, craioveanul Sebastian Colţescu, nu a studiat după aceeaşi carte de arbitraj cu gălăţeanul Adrian Cojocaru, de la FC Vaslui – Petrolul, despre cum se sancţionează un cot, mult mai clar, în figură, stelistul Lupu fiind lăsat astfel pe teren, la lovitura aplicată lui Enache, în prima repriză. Nici măcar „galben” nu a văzut „militarul”, fiindcă ar fi fost al doilea, după cel primit în minutul 17! În caz contrar, era prea de tot, Steaua fiind obligată să răstoarne, apoi, scorul în 10 oameni. Şi mai era destul de jucat! Un ultim element pentru a se întregi tot circul ieftin: ca observator de joc, LPF l-a trimis la Ploieşti pe nepotul lui Dumitru Dragomir, debutantul Bogdan Nicolae, fost echipier al… Stelei şi al Astrei!!! Mucles, deci!

ASTRA: S. Lung jr. 3.5 – Bărboianu 4, V. Găman (cpt) 3.5, Ben Youssef 4, Ben Djemia 4 (66 – Melinte 4) – G. Enache 9, Seto 5 (75 – Budescu 5), A. Mureşan 5, Junior Morais 8 – Fatai 5.5, Ivanovski 5 (66 – Yahaya Seydou 5). Antrenor: Bogdan Stelea.

STEAUA: Tătăruşanu 4.5 – Martinovic 7.5 (55 – Rocha 7), Gardoş 4, Chiricheş 4, Lupu 3.5 (46 – L. Filip 4) – Bourceanu (cpt) 6.5, Pintilii 6 – Chipciu 6, Rusescu 7, Cr. Tănase 8 – Nikolic 6 (73 – Dumitraş 6). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Au arbitrat: Sebastian Colţescu 5 (Craiova) – Nagy Miklos 7 (Cluj) şi Sebastian Gheorghe 5.5 (Suceava).

Arbitru de rezervă: Florin Miron (Bucureşti).

Observatori: Bogdan Nicolae (Bucureşti), pentru joc, şi Aron Huzu (Sibiu), pentru arbitraj.

Supervizor: Valentin Alexandru (Bucureşti).

Cartonaşe galbene: Lupu (17), Junior Morais (58), Gardoş (72), Bărboianu (77), A. Mureşan (85), L. Filip (90+3).

În runda următoare, nu ar fi însă de mirare ca, jucând, la Galaţi, duminică, 5 august, ora 19.00 („DigiSport 1”), pe teren neutru, cu „gazda” Viitorul Constanţa, Astra să-şi ia punctele înapoi. Asta dacă nu cumva doar Gloria Bistriţa o fi avut „obligaţia” de a se preda!