Cu Marian Dima la 300 km/h, în studioul „Ploiești TV”! FC Petrolul apelează la un… jurnalist ca director sportiv! A dat și speranțe, dar și fiori!

Dragos Trestioreanu -

Cu Marian Dima la 300 km/h, în studioul „Ploiești TV”! FC Petrolul apelează la un… jurnalist ca director sportiv! A dat și speranțe, dar și fiori!

La șase ani și jumătate de la înființarea unui al doilea FC Petrolul, după decesul celui original, mi s-a oferit ocazia astăzi, luni, 16 ianuarie 2023, să scriu cel mai ușor text. De ce așa? Deoarece pe Marian Dima, invitatul „PASULUI LA OFSAID”, de la PLOIEȘTI TV, și omul bun la… multe în sportul prahovean (fotbal național, fotbal local, cai etc.), îl cunosc încă de pe vremea când era student la Universitatea Petrol-Gaze, din municipiul Ploiești, iar în timpul liber, jurnalist la „Informația Prahovei”, responsabil de clubul Astra. El era un „puști” în ale presei; eu abia trecusem cu puțin de jumătatea vieții, să zic astfel. Astfel încât, îl știu cu tot și cu toate, conlucrând și la două publicații, ziarele Prahova și Gazeta de Prahova. Aflasem nu demult, tangențial, fiindcă ziariștii, dacă nu cunoașteți deja, sunt secretoși și între ei, că urma să fie numit ca director sportiv, în locul lui Claudiu Tudor. Cel urcat în funcție, în cel al lui Costel Lazăr, la FC Petrolul. Deși, după propriile spuse, a demarat activitatea-i la clubul găzarilor încă de pe 20 decembrie 2022, prezentarea lui oficială a tot întârziat. Practic, a făcut-o, seara asta, colegul de breaslă Cristian Anghelescu, la „Ploiești TV”!

Deși nu era o noutate, deci, pentru mine, a-l urmări pe Marian vorbind îți trebuie o atenție atât de mare, încât uneori, la viteza sa de… studio de 300 km/h, tot îl mai poți și pierde. Din „fuga” lui de factotum afli însă destule, nu numai fiindcă e bun causeur, dar e și cât poate fi de transparent. Deh, meseria făcută cândva de plăcere, ca a doua, jurnalismul, dar transformată în… prima, după terminarea facultății! Dima trece de la una la alta cu viteza unui bolid, până și moderatorului Cristi Anghelescu fiindu-i tare greu să-l „prindă din urmă”! Pleacă de la litigiile avute cu foștii fotbaliști din sezonul trecut de eșalon secund, Vedran Vrhovac și Senad Jarovic (ultimul, în prezent, la Minaur Baia Mare, alături de un alt ex-petrolist, Raul Avram), la refuzurile lui Mirko Ivanovski, Georgi Pashov și Harrison Manzala de a rezilia, amiabil, contractele aflate în derulare și ajunge până la un proiect de suflet al său, vizând organizarea din vara acestui an. Totodată, nu uită să vorbească și despre datorii, apreciindu-le, în ceea ce privește cuantumul acestora, nu chiar floare ureche, dar undeva pe acolo, pentru un investitor/finanțator serios. Dă, apoi, speranțe, în sensul că în club se muncește serios, atât în globul de sticlă, unde deplânge totuși subțirimea organigramei, cât și pe banca tehnică și pe teren. Dar provoacă și fiori atunci când declară că, deși ar fi destul de simplu de acoperit datoriile, nu se găsește deloc acel om de afaceri care să o și facă. Însă, nu-și pierde vistul trecerii cu bine până la vară și de licența pentru viitorul sezon, și de menținerea în Superligă. Asta pentru că, afirmă, degeaba rezolvi problemele administrative dacă se termină cu o corigență cele sportive!

Abia așteptată de suporterii „lupilor”, discuția despre cine se vinde, iarna aceasta, a ajuns să fie dezbătută pe finalul celor 50 de minute de ritm nebun. Și așa am aflat că în capul listei nu mai sunt un Marian Huja, un Jair Tavares da Silva, foarte apreciați amândoi, dar… nu și cu oferte scrise trimise la club, un Valentin Țicu sau un Gicu Grozav, ci tocmai Andreas Leitner. Cel care este dorit de un club din țara sa, Austria. Însă, oportunitatea acestei vânzări nu prea este văzută atâta vreme cât un alt portar, Octavian Vâlceanu, împrumutat de la FC Voluntari, a fost sfătuit de avocata lui să introducă memoriu la LPF, pentru a se asigura de bani. Evident, deoarece el a trecut și prin episodul „Gaz Metan Mediaș”. Și-așa a și făcut tânărul goal-keeper fost odată la Viitorul Domnești. Însă, ce-i drept, cu banii munciți ai oricărui om este greu să crezi că vei reuși să te joci, vreo0dată. Ceva fiori a mai dat Marian Dima și în ceea ce privește buletinul medical: Huja trebuie să repete RMN-urile, fiindcă ba îi ies rezultatele OK, ba nu! Va fi nevoie astfel de unul decisiv. În sfârșit, revenind la Jair, s-ar părea că suspendarea lui pentru trei etape atârnă greu pentru un eventual amator în privința unei eventuale cumpărări a lui, dar și pentru „lupi”, în cazul în care va rămâne pe loc. La final, bomboana de pe tort, Dima visează la o SA sau SRL la vară, în care să existe o societate comercială capabilă să producă bani pentru fotbal, dar numai pentru ONG-ul care, și din anul competițional următor, să aibă echipă în SuperLigă. Dacă așa va fi, atunci ONG-ul actual să poată intra în SA/SRL. Vom trăi și vom vedea… Uff, și-acum să-mi trag sufletul după atâta viteză, deși, repet, mi-a fost totuși ușor cunoscându-l bine de tot pe actualul director sportiv al FC Petrolul!

Foto: www.cristian-anghelescu.ro și www.gsp.ro