Pe surse: 32 de infectări în judeţul Prahova până astăzi

Daniel Dimache -

În continuarea informării privind situația COVID 19, vă aducem la cunoștință că în data de 05 aprilie 2020, la nivelul județului Prahova, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 3466 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 342 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 682 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 437 de persoane în 11 unități de cazare de pe teritoriul Prahovei.

Controalele derulate de forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat, aceste misiuni având ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Au fost realizate verificări atât în rândul persoanelor fizice, cât și aagenților economici.

În cursul zilei de 04 aprilie, au fost controlate aproape 1283 locații din Prahova unde sunt înregistrate persoane aflate în auto-izolare și 66 de agenți economici. Au fost realizate controale și pe linia respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare.

În urma acestor demersuri au fost întocmite trei dosare de cercetare penală pentru șase persoane, toate pentru încălcarea art. 352 privind zădărnicirea combateriibolilor și au fost aplicate 386 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 775.000 lei. Toate au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele Militare.

Șase persoane care nu au respectat măsura auto-izolării au fostplasate în carantină forțată, în conformitate cu prevederile Ordonanțelor Militare.

De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 68 de dosare de cercetare penală pentru 90 de persoane și au aplicat 4.936 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 5,5 milioane lei.

Pe surse, în Prahova ar fi fost confirmate până acum 32 de infectări cu noul coronavirus, dintre care 6 persoane au  fost vindecate şi externate. Nu s-a înregistrat niciun deces din cauza Covid 19, însă a decedat un tânăr de 25 de ani, din satul Făget, care nu a fost operat de hernie la timp, fiind suspect de infectare cu noul coronavirus, după ce se întorsese din Germania.