Pe urmele Asesoftului. Duminică, la „Olimpia”, primul derbi de baschet masculin pentru CSM Ploiești. Adversară, o fostă echipă de Ligă Națională

Dragos Trestioreanu -

Pe urmele Asesoftului. Duminică, la „Olimpia”, primul derbi de baschet masculin pentru CSM Ploiești. Adversară, o fostă echipă de Ligă Națională

Duminică, 6 martie 2016, începând cu ora 17.00, la sala Olimpia, iubitorii baschetului local se vor putea delecta cu un spectacol care să mai aducă aminte de perioada în care de-acum defuncta CSU Asesoft domina sportul jucat la panou. Fortificata formație masculină a Clubului Sportiv Municipal Ploiești, care a debutat cu două succese în turneul semifinal al Diviziei A, acasă, cu CS Cuza Sport Brăila, și în deplasare, la Știința București, va combate cu o fostă grupare din Liga Națională, Timba Timișoara. Trupă care a obținut și ea o victorie, dar a suferit și o înfrângere, etapa trecută, la CS Olimpic Baia Mare, o altă candidată la accederea în „Final Four”-ul de promovare în cel dintâi eșalon al baschetului masculin autohton.

Noua echipă a CSM-ului, antrenată de Eugen Ilie, are la dispoziție acum un efectiv bine echilibrat, titularii de drept având, pe bancă, înlocuitori pe măsură. Experiența lui Andrei Căpușan și Angel Santana se împletește cu tinerețea marii majorități a lotului, celor care au asigurat intrarea în turneul semifinal, baschetbaliști localnici, li s-au adăugat alții de perspectivă, împrumutați de la cluburi din LN. Că alegerea a fost foarte bună o dovedesc și primele rezultate obținute sub bagheta lui Ilie, unele care au răsplătit eforturile financiare ale actualei conduceri a clubului ploieștean.

Timba, a doua echipă a Timișoarei, după Baschet Club, fostă câștigătoate a Cupei României, dar aflată într-un imps financiar actual, a reținut, în vara trecută, la FRB, cele două poziții de străini permise în eșalonul secund și îi va avea la Ploiești, pe teren, pe principalii săi realizatori din primele runde ale acestei faze a competiției: sârbul Dejan Kovacevic, un baschetbalist folosit pe pozițiile 2 sau 3, și americanul James Johnson, un pivot descris ca fiiind mobil. Pe lângă acești străini, se remarcă și românii Cezar Stănescu, trecut și pe la CSU Asesoft, Daniel Pătru și Mario Lazăr. Timba Timișoara este antrenată de Bogdan Murărescu.

Organizatorii derbiului de duminică au pregătit, din nou, suporterilor un concurs interesant, al cărui câșitgător va primi, din partea unui restaurant din Ploiești, o cină în doi. Pentru a ajunge pe parchetul „Olimpiei”, în pauza mare, nu trebuie decât să intreați în posesia tichetului numerotat, să ascultați dacă ați intrat în „finală” și apoi, bineînțeles, să nimeriți coșul, de cât mai multe ori! Cum, la partida cu Brăila au fost aproape o mie de spectatori în tribune, cu siguranță că prezența Timbei va atrage, de data aceasta, și mai mulți. Vor avea și ce să vadă!

Foto: www.csmploiesti.ro