Pe vechiul „Ilie Oană”, CSM FC Ploiești a pierdut în fața „Craiovei lui Mititelu” cu 1-3, la jumătatea lui octombrie 2008. Va reuși Petrolul ’52 să elimine aceeași echipă pe noul „Ilie Oană”, tot în „16”-imile Cupei României, în ultima decadă a lui septembrie 2021?

Dragos Trestioreanu -

Pe vechiul „Ilie Oană”, CSM FC Ploiești a pierdut în fața „Craiovei lui Mititelu” cu 1-3, la jumătatea lui octombrie 2008. Va reuși Petrolul ’52 să elimine aceeași echipă pe noul „Ilie Oană”, tot în „16”-imile Cupei României, în ultima decadă a lui septembrie 2021?

Duelurile din Cupa României între o echipă din Ploiești și CS Universitatea Craiova – „Craiova lui Mititelu”, după apariția unei clone în Cetatea Băniei, CSU, așa cum au acuzat și mai acuză încă suporterii și apropiații clubului care se consideră, de drept și de fapt, urmașul celebrei „Știința”, denumirea sub care au promovat craiovenii în Divizia A – au fost câteva până astăzi, joi, 9 septembrie, în ziua tragerii la sorți a „16”-imilor ediției 20021-2022 a Cupei României. Statisticienii de fotbal de-abia așteaptă să „ia cuvântul” în privința bilanțului general al acestor partide bilaterale, rezervându-mi dreptul să-i „copiez” pe 22 septembrie a.c. sau în ziua care televiziunile care dețin drepturile exclusive de transmisie a jocurilor din așa-numita competiție KO vor decide să aibă locul confruntarea. Afirm așa ceva fiind 100% convins că un meci de un astfel de interes nu are cum să nu fie preluat pe micile ecrane, în condițiile în care arena refăcută complet între 2010 și 2011, despre „Ilie Oană” este vorba, firește, oferă condiții perfecte pentru desfășurarea meciurilor oficiale la lumina reflectoarelor, așa cum își doresc televiziunile. Duelul de la jumătatea lunii octombrie 2008, desfășurat între CSM FC Ploiești – o echipă care se dorea a fi o replică mai performantă a unui Petrolul ce rămăsese „paralizat” în eșalonul secund, de ani buni, linia promovatelor trăgându-se mereu imediat deasupra sa – și CS Universitatea Craiova s-a disputat la lumina zilei și pe o arenă cosmetizată ridicol (vezi fost tribună I/oficială). A fost pierdut de către localnici cu scorul de 3-1, asta după ce patronul Adrian Mititelu intrase în vestiarul oltenilor, la pauză, și le adresase cuvinte dure, care s-au dovedit însă… cheia succesului!

Azi însă, deși antrenorul principal al ACS Petrolul ’52, Nicolae Constantin, s-a declarat mulțumit de tragerea la sorți, așteptându-se, în sfârșit, la un număr superior de suporteri pe stadion, față de cel din partidele desfășurate la Ploiești în actuala ediție a Ligii a II-a, apreciez că „lupii” nu au avut noroc. Un nou joc, pe aceeași arenă, „Ilie Oană”, în compania unei echipe mult schimbată față de cea care se impunea aici în toamna trecută, în sezonul regular, atunci când „Craiova lui Mititelu” câștiga cu 1-0 (1-0) prin golul belgianului William Baeten, și acum printre preferații primului „11”, nu cred că era cel mai de dorit. Evident, în condițiile în care s-a viza din nou o accedere în sferturile de finală, ca și în ediția trecută a Cupei României. Fapt pentru care denumirea de ACS Petrolul ’52 Ploiești (foto sus, la meciul câștigat la Brăila, în dauna Daciei Unirea) a și fost introdusă în prima urnă, la tragerea la sorți, iar astfel adversara putea fi chiar și o echipă din al treilea eșalon. A picat însă una din… cel dintâi, FC U 1948 Craiova (foto jos). Chiar dacă gazdă, este mai greu de presupus – deși trebuie și optimism, dar și realism, totodată – că ocupanta locului 10 la zi din Liga 1 va fi o oponentă accesibilă 100% uneia de pe poziția a patra, acum, din Liga 2. Însă, știți cum se zice, mingea este rotundă, toții fotbaliștii au tot două picioare, iar competiția se numește… KO! Pe scurt, Nae Constantin va avea cuvântul la meciul cu formația fostului petrolist Adrian Mutu, una care – cum scriam mai sus – a fost aproape complet restructurată, fiind în prezent un mix de jucători români, seniori și „underi”, și străini, aleși pe sprânceană de cel zis, odată, „Il Fenomeno”. Dacă, în campionat, „Craiova lui Mititelu”, FC U 1948 în actele de la FRF, a evoluat deschis, frumos, plăcut ochiului, însă nu ocupă și un loc pe gustul pătimașilor suporteri ai săi, iar patronul adevărat, Adrian Mititelu, se află dincolo de gratii, cu siguranță că fiul lui, Adrian jr., și tizul acestuia de pe bancă, Adrian Mutu, vor face tot posibilul să-i îndulcească amarul seniorului. Desigur, printr-o replică bună oferită „lupilor” și o mult sperată calificare în optimi. Dar, nota bene, oltenii nu vor fi singuri pe teren, la „Ilie Oană”, ci de partea cealaltă a terenului se vor afla doritori nu numai de accedere în faza superioară a Cupei României, ci și ai unei revanșe după eșecul de acasă de anul trecut. Bref, un meci de „care pe care” și „totul sau nimic”, ce nu trebuie ratat! Vom vedea, cu același prilej, și câți suporteri adevărați ai Petrolului mai există în prezent și, desigur, câți iubitori reali ai fotbalului au mai rămas în Ploiești și Prahova!

Foto: www.fcpetrolul.ro și FC U 1948 Facebook