Pe www.fcpetrolul.ro, atacantul trupei „lupilor”, Ștefan Blănaru, explică semnificația gestului său de după golul de 2-0 din meciul cu Dunărea Călărași!

Dragos Trestioreanu -

Pe www.fcpetrolul.ro, atacantul trupei „lupilor”, Ștefan Blănaru, explică semnificația gestului său de după golul de 2-0 din meciul cu Dunărea Călărași!

În minutul 66 al meciului de sâmbătă, 22 februarie 2020, FC Petrolul Ploiești și Dunărea Călărași se duelau la greu, fiecare cu scopuri adverse, firește, ploieștenii având un ecart fragil pe tabela de marcaj, de numai o lungime, 1-0, pe care îl apărau cu dinții, în speranța adjudecării celor trei puncte puse în joc, iar dunărenii visau la, cel puțin, restabilirea egalității. Atunci, la o fază începută de căpitanul Laurențiu Marinescu, executantul unei lovituri de colț de pe dreapta, continuată, cu capul și cu… cap, de Gabriel Deac, nou-venitul Andrei Răuță a fost blocat de Bogdan Jica. Însă, având o reacție rapidă și dibace, Ștefan Blănaru a pus latul, imediat, și a găsit spațiul ideal pentru a trimite balonul în poarta lui Neculai Calancea. La 2-0 în favoarea Petrolului devenea dificil pentru călărășeni să mai egaleze ori, și mai mult, să întoarcă rezultatul. Prin reușita lui, prima din campionat, ca și Deac la 1-0, în echipamentul galben-albastru, Blănaru a adus liniștea necesară securizării atât de necesarei victorii.

Admonestat verbal tot meciul dintr-o anumită direcție a arenei Ilie Oană, aproape instantaneu după gol, refuzând pe moment îmbrățișările coechipierilor, bănățeanul a făcut gestul specific celor care le cer altora să tacă din gură! Este un gest arhicunoscut și fără echivoc, nu trebuie să ne ascundem după deget! Și direcționat la fel de clar, adică spre tribuna a II-a! Normal, suporterii din zonă, dar nu numai ei, ci și din peluze, au reacționat brusc, amendând gestul defulării jucătorului. Cel care, mai mult ca sigur, își dorea să fie susținut – așa cum s-a întâmplat după înlocuirea sa cu Younes Hamza, fiind aplaudat, atunci, de cei de la tribunele 0 și 1 -, ci nu să i se transmită tensiune, din partea celorlalți fani. Chiar dacă explicabil gestul lui Ștefan, am scris așa ceva și în cronica partidei, el ar fi trebuit să cunoască – înainte – ce s-a întâmplat, pe parcursul campionatului trecut, cu unul dintre colegii de post ai săi, Sergiu Arnăutu. Și acesta din urmă avusese un gest asemănător, pentru care a trebuit să… marcheze, apoi, aproape „la foc continuu”, ca să poată să fie iertat! Deci, făcând puțin haz de necazul mare al lui Blănaru, atacantul va trebui, și el, să devină… golgheter al Petrolului, pentru a putea fi scuzat din cauza gestului de sâmbătă!

Iată, acum, care a fost explicația fotbalistului, apărută astăzi, luni, 25 februarie, pe www.fcpetrolul.ro: Vreau să fac, de la bun început, precizarea că nu am avut absolut deloc în intenție să jignesc pe cineva prin gestul meu. Îmi cer scuze dacă s-a considerat că m-am manifestat într-un mod nepotrivit și îi asigur de întregul meu respect pe adevărații suporteri ai acestei echipe, pe cei care ne-au susținut meci de meci, și la bine, și la rău. Am fost foarte bucuros pentru că am reușit să înscriu primul meu gol în campionat și sper să urmeze cât mai multe! Un club ca Petrolul trebuie să fie în Liga I și îmi doresc enorm ca, la finalul sezonului, să ne bucurăm cu toții pentru promovare!”. Așa să fie!

Foto: www.fcpetrolul.ro