Penitenciarul Ploieşti recrutează viitori ofiţeri sau agenţi de penitenciare

Redactia -

Penitenciarul  Ploieşti  recrutează viitori ofiţeri sau agenţi de penitenciare

 În săptămâna 5 – 15 martie 2012, personalul Biroului Resurse Umane şi Formare Profesională din Penitenciarul Ploieşti va derula în liceele prahovene o campanie de informare privind ocuparea locurilor vacante cuprinse în oferta de şcolarizare 2012 – 2013 din instituţiile de învăţământ aflate în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor precum şi celelalte instituţii de învăţământ partenere cu specific penitenciar. Astfel, Administraţia Naţională a Penitenciarelor pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu cu diplomă de bacalaureat aproximativ 360 locuri la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Academia Naţională de Informaţii Bucureşti, Institutul de Medicină Militară Bucureşti, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Academia Tehnică Militară Bucureşti. Cu această ocazie vor fi prezentate liceenilor prahoveni pliante aparţinând şcolilor de agenţi şi ofiţeri de penitenciare promovându-se diverse alte materiale pentru tinerii interesaţi să dezvolte o carieră în domeniul execuţional penal.

 

– Avantaje oferite de aceste instituţii de învăţământ: 

– Asigurarea în condiţii de gratuitate a cazării, mesei, echipării, cursurilor şi asistenţei medicale pe timpul şcolarizării; 

– Asigurarea unei solde lunare pe timpul studiilor; 

– Asigurarea unui loc de muncă stabil, după absolvire, prin repartizarea într-o unitate a sistemului penitenciar;

– Asigurarea unui climat organizaţional motivant prin numeroase oportunităţi de realizare pe plan profesional; 

Informaţii privind concursurile de admitere se pot obţine la sediul Penitenciarului Ploieşti, strada Rudului nr. 49 Ploieşti, judeţul Prahova sau la telefon:0244/526.834 sau 0244/526.325 int.132. Sistemului penitenciar românesc asigură garantarea respectării demnităţii umane şi a drepturilor persoanelor private de libertate, responsabilizarea pentru reintegrarea în societate a persoanelor private de libertate, iar activitatea profesională a funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare se desfăşoară în interesul comunităţii prin punerea în aplicare a măsurilor dispuse de organele judiciare, în limitele competenţei stabilite prin lege.