Pentru a rămâne pe locul 2, Petrolul are nevoie cel puțin, în fața echipei CS Universitatea Craiova, de scorul favorit din 2015: 1-0!

Redactia -

Pentru a rămâne pe locul 2, Petrolul are nevoie cel puțin, în fața echipei CS Universitatea Craiova, de scorul favorit din 2015: 1-0!

Deoarece ASA Târgu Mureș a câștigat, în prologul etapei a XXII-a din campionatul Ligii I de fotbal, meciul de acasă cu FC Brașov, de luni, 16 martie 2015, cu scorul de 1-0, pentru a reveni pe locul 2 Petrolului îi trebuie, cel puțin, un succes identic ca rezultat ]n faá echiipei CS Universitatea Craiova. Nu ar fi deloc imposibil, câtă vreme „lupii” s-au impus în primele două runde din retur tocmai cu un astfel de scor, în disputele cu aceeași FC Brașov, pe arena Ilie Oană, și la Botoșani, cu Fotbal Club. Totuși, la prima vedere, un duel cu o echipă recunoscută pentru organizarea jocului, și în special a celui defensiv, grație căruia așa-zisa „CraiOlguța” nu a pierdut de 15 partide, va fi extrem de dificil. Ceea ce nu-i de mirare, câtă vreme unul dintre cei doi tehnicieni ai Craiovei – modelul de cândva de la echipa națională a Suediei! – este Sorin Cârțu, „inventatorul Autobazei”. Dar actuala reprezentantă a Băniei în primul eșalon dispune și de jucători tehnici și spectaculoși, străini sau români, precum Taher Bawab, Pablo Brandan sau Nuno Rocha, respectiv Alexandru Mateiu ori Viorel Ferfelea. Marți seara, de la ora 19.30, pe „Ilie Oană”, va reveni un fost echipier al Petrolului, ajuns la Ploiești în vara lui 2012, fundașul dreapta Sebastian Achim, cel care s-a transferat, acum mai bine șase luni, la noua trupă a Băniei. Bine compartimentată, cu destule valori pe fiecare post, gruparea lui Sorin Cârțu și Emil Săndoi va fi, cu siguranță, o nucă foarte greu de spart. Mai ales că își dorește, dacă va beneficia de o derogare din partea UEFA, să joace de la vară în Europa League, țintând chiar poziția secundă din ierarhie. Iar, așa cum a declarat la conferința de presă de dinaintea partidei antrenorul principal al Petrolului, Mircea Rednic (foto; www.fcpetrolul.ro), Craiova ar ieși din lupta pentru acest loc, dacă va suferi primul eșec, dup[ 15 meciuri, în fața găzarilor! Cei care, așa cum scriam mai sus, au nevoie, la rândul lor, de o victorie, pentru a o devansa pe actuala ocupantă, care are un meci în plus, ASA Târgu Mureș. Iată ce a spus, printre altele, Rednic la conferință: „E o problemă legată de atac, dar sper ca Victoraș Astafei să se descurce mult mai bine și să înscrie. El face un efort uriaș, însă îi lipsește golul. Jucând acasă, vor fi probabil una-două schimbări în echipă, față de jocul cu Rapid. E un meci important , cel cu Craiova,și trebuie să-l câștigăm. Vrem să stopăm seria invincibilă a acestei echipe! Întâlnim o formație bine organizată, dar cu unele probleme în defensivă, pe care sper să le speculăm. O victorie a noastră ar scoate-o definitiv din cursa pentru locul doi, iar nouă ne-ar consolida poziția secundă în clasament, și după această etapă. Craiova e un hop greu de trecut, dar am încredere în băieți că se vor mobiliza și vom câștiga”.

Din păcate pentru antrenorul Petrolului, acesta nu va beneficia de doi dintre atacanți, Toto Tamuz și Mohamed Tchite, ambii accidentați, iar pe un al treilea, Patrick N’Koyi, nu l-a inclus în lotul de 18 fotbaliști pentru disputa cu oltenii. Condiție în care va miza – așa cum a recunoscut – în avanposturi pe Astafei, iar George Mareș va fi, la nevoie, înlocuitorul acestuia, pe parcursul întâlnirii. Absenți vor fi, tot pe motiv de accidentări, play maker-ul Pablo de Lucas, încă nerecuperat după o problemă musculară de la pulpa piciorului stâng, și fundașul de bandă Marian Dean Beța. În afara efectivului pentru partida de marți au rămas, ca urmare a unei deciziii tehnice, portarul Alberto Cobrea și jucătorii de câmp Sebastian Gallegos, Roberto Alecsandru și Alexandru Chiriță. Situație în care Mircea Rednic ar putea opta pentru următoarea formulă de echipă: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Ipșa, Fanchone – I. Filip, L. Marinescu – Al. Coman, Kronaveter, Teixeira – Astafei. Pe bancă ar lua loc astfel goal-keeper-ul Mirel Bolboașă, plus Peteleu, Satli, Nepomuceno, Vasilache, Mareș și Pastorini. Dar vom vedea dacă tehnicianul va avea alte idei marți seară.

Dacă la partida tur din semifinalele Cupei României-Timișoreana, dintre Petrolul și FC Steaua SA, așa cum cere CNA să fie numită, de-acum, FCSB, Comisia Centrală de Arbitri a delegat o brigadă condusă de un cavaler al fluierului care nu are ecuson UEFA, Adrian Comănescu, acum a fost mai… catolică decât papa, optând pentru un arbitru din „Top 3”, băimăreanul Cristian Pavel Balaj, cel care va fi asistat, la cele două linii, de către bucureștenii Vasile Marinescu și Valentin Avram, și ultimul, ca și centralul, de altfel, fiind purtător al unui astfel de ecuson. Fiind considerată partidă de risc, CCA a delegat și doi adiționali – piteșteanul Cătălin Popa și hunedoreanul Denis Haidiner, rezervă fiind arbitrul-asistent Ionuț Babadac, din Alexandria. Și observatorul de arbitri este un nume mare din comisie, în fapt mâna dreapta a președintelui Kyros Vassaras, bucureșteanul Alexandru Deaconu, predecesorul grecului în fruntea CCA. Organizatorii meciului vor fi monitorizați de un alt oficial din capitala țării, Paul Mincu. De subliniat că, de la partida cu CS Universitatea Craiova, se vor redeschide peluzele arenei Ilie Oană, galeriile Petrolului urmând a reveni la locurile obișnuite, după „peiplurile” pe la cele două tribune. Este de dorit ca tot așa să și rămână, adică mereu deschise, pentru că vor urma dueluri importante acasă, iar favoriții vor avea nevoie de sprijinul cât mai multor suporteri, un stadion plin fiind un stimulent extraordinar, de fiecare dată, pentru Geraldo Alveș și coechipierii lui.