Pentru că așa a vrut primărița Craiovei, doar antrenament și înnoptare la Craiova pentru Petrolul, meciul de Cupă – la Severin

Redactia -

Pentru că așa a vrut primărița Craiovei, doar antrenament și înnoptare la Craiova pentru Petrolul, meciul de Cupă – la Severin

Se știe deja că, din cauza conflictului dintre conducerea Federației Române de Fotbal și patronul echipei Universității Craiova, Adrian Mititelu, Băniei i s-a acordat un loc în Liga a II-a, astfel încât s-a pus, acolo, peste noapte, în vară, de încă o echipă cu numele… Universitatea, diferită de prima prin inițiale, CS în loc de FC. Drept urmare, întrucât arena Ion Oblemenco este în patrimoniul Primăriei Craiova, iar primărița, Lia Olguța Vasilescu – care l-a susținut inițial pe Mititelu -, a trecut de partea nou-înscrisei în campionat, jucătorii antrenați de italianul Nicolo Napoli au fost obligați să joace acasă la… Drobeta-Turnu Severin și nici au voie să se antreneze pe stadionul care le-a fost gazdă atâta vreme. Dar victimă a animozităților locale, unele absolut de neînțeles și de explicat logic, a căzut și SC FC Petrolul, adversara de miercuri, 25 septembrie, 2013, ora 20.30, a Universității lui Mititelu, echipă a cărei președinte executiv este un vechi și priceput om de fotbal, Marcel Iancu, care a activat și la Ploiești. După ce au avut sâmbătă partida cu Dinamo, „lupii” au fost chemați la antrenamente și duminică, și luni, apoi marți, după micul dejun, au luat cap-compas Craiova, acolo unde au bifat o ședință de pregătire și au înnoptat la hotelul Bavaria. Cum primărița Craiovei a rămas inflexibilă la protestele celor de la FC Universitatea cu privire la interzicerea prezenței lor în complexul sportiv Ion Oblemenco, petroliștii vor mai bate cale, în ziua partidei din „16”-imile Cupei României-Timișoreana, cât ar fi făcut, aproape, de la Ploiești la București și retur! Meciul contra oltenilor se va disputa pe Stadionul Municipal din Dorbeta-Turnu Severin și va fi preluat live de către televiziunea sport.ro, și în varianta HD.

Comisia Centrală de Arbitri a făcut deja publică delegarea unei brigăzi formate din centralul bucureștean Iulian Dima, care va fi asistat de Marius Nicoară (Băile Herculane) și Andrei Constantinescu, tot din București, iar rezervă va fi localnicul Marian Balaci. Observator de joc Antrenament_la_Crangu_lui_Bot_fcpetrolul.roa fost desemnat slătineanul Constantin Constantinescu, pentru monitorizarea arbitrilor alesul fiind un alt oficial din capitala țării, Nicolae Marodin. După Marius Avram, găzarii vor avea parte de Andrei Constantinescu, feciorul lui Tudor Constantinescu, tot tușier și el, fost coleg de arbitraj cu Vasile Avram și Marodin! Interesant. Foarte interesant! Și de urmărit, totodată.

Antrenorul principal al Petrolului, Cosmin Contra, a ales, după antrenamentele de la Crângu lui Bot (foto sus și jos; www.fcpetrolul.ro), un efectiv format din 19 jucători, fiind lăsat acasă portarul titular Peterson dos Santos Pecanha și urmând a fi trimis între buturi Mircea Bornescu, ex-goal-keeper al Universității Craiova, în primul eșalon. Este un obicei și la noi, și în străinătate de a se decide ca în competiția KO să se apeleze la al doilea apărător al buturilor din lot, așa că opțiunea lui Contra nu trebuie nici să mire și nici să fie bănuită de vreo conotație anume. În raportul de joc vor fi trecuți 18 dintre cei deplasați la fața locului, unul urmând să urce în tribună, ideea fiind să nu se aibă cumva surprize neplăcute la Craiova, după antrenament. Cum distanța față de Ploiești este mare, s-a luat un fotbalist în plus. Iată-i pe cei urcați în autocarul care i-a transportat în Bănie și, miercuri, după prânz, îi va duce la Severin: Mircea Bornescu, Valincius Povilas (portari); Jean Sony Alcenat, Sebastian Achim, Geraldo Alves, Alexandru Benga, Guilherme Haubert Sitya, Marian Dean Beţa (fundași); Sony Mustivar, Ovidiu Hoban, Romario Santos Pires, Pablo de Lucas, Damien Boudjemaa, Njongo Lebo Priso, Walter Lee Fernandez Balufo, Juan Angel Albin, Filipe Teixeira (mijlocași); Ferebory Dore, Abel Camara (atacanți). Nu au făcut deplasarea Hamza Younes, plecat în Tunisia pentru refacere după o accidentare, Manasse Ruben Enza-Yamissi, inapt încă pentru o pregătire normală, tot din cauze medicale, Laurențiu Marinescu (continuă lucrul cu preparatorul fizic Nacho Martinez și ușor cu mingea) și Vlăduț Morar, despre care Contra spunea, înaintea jocului cu Dinamo, că va fi inclus în lotul pentru meciul de Cupa României. Se vede însă că nu a mai fost nevoie și de el și a fost lăsat astfel la Ploiești, pentru a se antrena aici.