Pentru că nu se găsește antrenor cu gradul regretatului Ștefan Moldanschi, secția de scrimă de la CS Petrolul rămâne în stand-by!

Dragos Trestioreanu -

Pentru că nu se găsește antrenor cu gradul regretatului Ștefan Moldanschi, secția de scrimă de la CS Petrolul rămâne în stand-by!

Ani buni, cu precădere înainte de 1989, secția de scrimă de la CS Petrolul Ploiești a fost una dintre cele mai bune din țară. Beneficiind de antrenori competenți, care făceau selecții inspirate și creșteau, apoi, sportivi perfomanți, secția care-și desfășura activitatea sub vechea tribună acoperită de la fosta arenă Petrolul, devenită mai târziu Ilie Oană, a fost una dintre vedetele clubului aflat mereu pe primele poziții ale topurilor naționale. După ce s-a demolat vechiul stadion, activitatea a devenit tot mai dificilă de desfășurat, iar de când a dispărut din viață și antrenorul emerit Ștefan Moldanschi (foto, lângă titlu), părintele scrimei ploieștene și un fost practicant bine cunoscut al acestui sport olimpic, secția rămâne în stand-by. Nu-i mai puțin adevărat că scrima este și un sport foarte costisitor, din cauza instalațiilor și a echipamentelor specifice, iar cota de atracție de pe vremuri pentru amatorii de a o practica a și scăzut simțitor.

Eduard Crangasu, ziarul prahova.roCum, în ultimul timp, au apărut anumite zvonuri referitoare la eventuala intenție de a se desființa secția de scrimă, l-am contactat pe directorul CS Petrolul, Eduard Crângașu (foto, în text), cel care a declarat în exclusivitate pentru www.gazetaph.ro„nu știu cine a avut interesul să lanseze astfel de scenarii total neconforme cu realitatea. Deoarece nea Fane (n.r. – Ștefan Moldanschi) a avut categoria de maestru, legea mă obligă ca, în locul dânsului, să angajez un tehnician cu aceeași clasificare. Ghinionul este că nu există în Prahova niciun antrenor de scrimă care să aibă această categorie. Eu am trimis actele necesare la Ministerul Tineretului și Sportului și aștept răspunsul de acolo, în privința scoaterii la concurs a postului rămas liber. Însă, o repet, nu cred că voi primi vreo derogare ca la examen să se prezinte și cei care nu au categoria regretatului Ștefan Moldanschi. Eu, ca director, nu am dreptul să cobor șteacheta, să zic așa, nu-mi dă voie legea. Dacă se va accepta modificarea și se va publica anunțul în Monitorul Oficial, atunci bineînțeles că se va ține și concursul. Deci, nu Eduard Crângașu vrea să desființeze secția de scrimăî, după cum au spus persoanele rău intenționate”. Într-adevăr, unde-i lege nu-i tocmeală!

Foto: www.ziarulprahova.ro

Publicitate