Penultimul meci de acasă din play-out al Petrolului, un joc pentru locul 1 (7)! Dar, Gloria Buzău, echipa fără vreo miză, a fost mereu o nucă (prea) tare!

Dragos Trestioreanu -

Penultimul meci de acasă din play-out al Petrolului, un joc pentru locul 1 (7)! Dar, Gloria Buzău, echipa fără vreo miză, a fost mereu o nucă (prea) tare!

Sâmbătă, 17 aprilie 2021, de la ora 12.30, în transmisia în direct, din nou, a posturilor de televiziune Digisport, Telekomsport și Look, Petrolul Ploiești revine pe arena Ilie Oană, la șase zile după ce a suferit un eșec în play-out, unul care nu i-a periclitat totuși prima poziție a ierarhiei Grupei B, în fapt locul 7. Iar asta deoarece meciul contra fostului lider al grupei, Viitorul Pandurii, de la Târgu Jiu a fost amânat pentru miercuri, 21 aprilie, 17.00, iar distanța față de poziția a treia din grupă este destul de mare. După înfrângerea la limită de acasă, din partida cu echipa ilfoveană Concordia Chiajna, grupare care a avut un scop precis, să scape de emoțiile unei eventuale retrogradări sau de cele ale barajului salvării, disputa cu o formație care combate fără să aibă vreo miză pare mai simplă, la prima vedere. Însă, nu va fi deloc așa, originară dintr-un municipiu fost în regiunea Ploiești, echipa de la Buzău a avut mereu ambiții mari în fața Petrolului, iar actualul său antrenor, Ilie Stan, nu cred că a uitat că a fost pe lista Petrolului la un moment dat, înainte de a ajunge la Gloria, și nu a primit atunci numirea pe banca „lupilor”!

Din păcate pentru trupa lui Octavian Grigore (foto jos), vor fi iar câțiva absenți. În afara celor mai vechi, precum Enache și Salifu, au devenit indisponibili și portarul bulgar Georgi Kitanov, și mijlocașul central Silviu Pană (foto sus, în echipament galben), și fundașul central Marian Huja, ultimii doi chiar pentru a doua oară în 2021. Însă, sunt fotbaliști care pot fi înlocuiți în primul „11”, Kitanov pierzând, de altfel, postul de titular în mandatul interimarului Tavi Grigore, Viorel Lică și-a revenit, iar refacerea deplină a lui Nir Lax acoperă „închiderea”. În rest, nu anticipez schimbări, fiindcă Grigore e genul de tehnician conservator, care merge pe aceeași formulă de echipă dacă poate. Și aproape poate și acum. Vom vedea însă ce va mai fi… Altfel, de notat că a doua partidă din deplasare este programată tot săptămâna viitoare, la Slobozia, cu Unirea, duminică, 24 aprilie, tot de la 12.30. Va fi un duel foarte-foarte important pentru gazde, aflate în lupta pentru evitarea revenirii în al treilea eșalon. Cu acel prilej, nu va avea drept de joc un fotbalist de care Adrian Mihalcea, tehnicianul ialomițenilor, este foarte mulțumit. Este vorba de africanul Sory Ibrahim Diarra, împrumutat cu clauză specială de la… Petrolul, adică fără drept de joc la meciul direct.

Foto: www.fcpetrolul.ro