Percheziţii în Ploieşti. Sunt vizate persoane care au obţinut credite cu acte false – UPDATE

Redactia -

Percheziţii în Ploieşti. Sunt vizate persoane care au obţinut credite cu acte false – UPDATE

Zeci de poliţişti efectuează percheziţii, în dimineaţa zilei de astăzi, la mai multe adrese din municipiul Ploieşti. Sunt vizate persoane care ar fi obţinut credite bancare cu acte false. Zeci de poliţişti au descins la 11 adrese din oraş.  Percheziţiile au loc la domiciliile unor persoane suspectate că au obţinut credite bancare pe bază de acte false, au declarat surse apropiate anchetei.

 

UPDATE:

În aceasta dimineaţă, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au descins la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializată în obţinerea de credite bancare cu documente falsificate. Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor S.I.R.
Poliţiştii au percheziţionat 11 locuinţe din Ploieşti, aparţinând membrilor grupării infracţionale, până în prezent la sediul Poliţiei fiind conduse pentru cercetări 10 persoane.
Din cercetările poliţiştilor a rezultat că membrii grupării falsificau documente care atestau realizarea de venituri nereale, în baza cărora se prezentau la instituţii de credit şi contractau împrumuturi băneşti sau achiziţionau în rate produse electronice şi electrocasnice. Infracţiunile au fost săvârşite în perioada 2011 – 2012, prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor fiind de aproximativ 250.000 lei.
Cu ocazia percheziţiilor efectuate de la domiciliul suspecţilor au fost ridicate înscrisuri, şi produse electronice şi electrocasnice provenite din comiterea faptelor.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.