Percheziţii în Prahova şi alte 5 judeţe la traficanţi de bunuri de patrimoniu

Redactia -

Percheziţii în Prahova şi alte 5 judeţe la traficanţi de bunuri de patrimoniu

Peste 100 de polițiști, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale — I.G.P.R., efectuează la această oră, în 6 județe, 15 percheziții la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu bunuri culturale, informează IGPR.

Astăzi, 20 octombrie, în baza autorizațiilor emise de Tribunalul Timiș, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, efectuează 15 percheziții domiciliare pe raza județelor Timiș (8), Caraș-Severin (2), Prahova (2), Argeș (1), Constanța (1) și Vrancea (1), la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu bunuri din patrimoniul cultural.

Acțiunea vizează 11 persoane cu vârste între 30 și 60 de ani, bănuite că, în perioada ianuarie 2013 — aprilie 2014, ar fi deținut și comercializat prin rețeaua internet, piese arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, care ar fi fost găsite în urma unor detecții în situri arheologice situate în județele Timiș și Caraș-Severin.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat.

Toate persoanele depistate vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, pentru audieri.

La activități participă peste 100 de polițiștii din cadrul I.P.J. Timiș, I.P.J. Caraș — Severin, I.P.J. Prahova, I.P.J. Argeș, I.P.J. Constanța, I.P.J. Vrancea.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al S.R.I..