Percheziţii la video chat. Evaziune de 300 milioane de dolari

Redactia -

Percheziţii la video chat. Evaziune de 300 milioane de dolari

Poliția Română efectuează marti, 17 martie, 93 de percheziții domiciliare, pentru destructurarea a patru grupări infracționale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul prestării de servicii de tip ,,video chat’. Va fi instituit sechestru asigurator asupra a peste 15.000.000 de dolari americani, aflați în conturile bancare ale persoanelor bănuite.La data de 17 martie a.c., aproape 400 de polițiști efectuează 93 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiș și Ilfov și pun în executare 9 mandate de aducere, pentru destructurarea a patru grupări infracționale specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, în legătură cu activități de tip ‘video chat’.

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea de specialitate a Direcției de Investigare a Criminalității Economice și a Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Din cercetări a reieșit că, prin conturile deschise la 2 societăți bancare, persoanele bănuite ar fi efectuat operațiuni financiare de peste 300.000.000 de dolari americani.

De asemenea, sunt efectuate cercetări în legatură cu o societate de tip ‘off shore’, care ar fi intermediat plăți externe și care ar fi ajutat membrii grupărilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obținute pe teritoriul României.

În cauză, urmează a fi instituit sechestru asigurator asupra a peste 15.000.000 de dolari americani, aflați în conturile bancare ale persoanelor bănuite, precum și asupra a 5 locuințe și 6 autoturisme.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale — Inspectoratul General al Poliției Române și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Activitățile se desfășoară în patru dosare penale, instrumentate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Direcției de Investigații Criminale — Inspectoratul General al Poliției Române, sub conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

CENTRUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE AL IGPR