Percheziționati, dar fără vină

Redactia -

Percheziționati, dar fără vină

În data de 3 aprilie, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, sub coordonarea unui procuror al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au efectuat mai multe descinderi la imobile din municipiul Câmpina într-un caz de fraude informatice. În timpul perchezițiilor au fost ridicate unități de calculator, medii de stocare a datelor, aproximativ 4.000 de euro și zece persoane au fost duse la sediul DIICOT Ploiești pentru audieri. Conform oamenilor legii care încercau astfel să dea de urma unei grupări care în perioada 2008-2013 a postat anunțuri privind oferte de vânzare a unor bunuri fictive și a primit bani fără a expedia vreodată marfa, în cauză s-a creat un prejudiciu estimat la 100 de milioane de euro.

Printre imobilele percheziționate s-a numărat și unul aparținând fostului deputat și președinte al Consiliului Județean Prahova Florin Anghel, pe care acesta îl închiriase cu câțiva ani în urmă unor persoane din localitate.

În cursul săptămânii trecute, rechizitoriul a fost finalizat și, conform oamenilor legii, persoanele care locuiesc în imobilul respectiv nu au nicio legătură cu săvârșirea vreunei ilegalități în acest caz. “Nu au niciun fel de implicare în infracțiunile care fac obiectul acestui dosar nici locatarii și nici copiii acestora”, a declarat prim-procurorul DIICOT Ploiești, Ionuț Botnaru.