Percheziţii DIICOT în Prahova

Redactia -

Percheziţii DIICOT în Prahova

Astăzi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și ai Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT, efectuează 30 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de furt de utilaje agricole. 20 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare

La data de 6 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și ai Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT, efectuează 30 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș, Alba, Bihor, Hunedoara, Prahova, Bacău, Suceava și Arad.

Activitățile se desfășoară în 2 cauze, în care mai multe persoane sunt cercetate pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, furt calificat, fals material în înscrisuri oficiale, divulgarea informațiilor secret de serviciu, favorizarea făptuitorului și tăinuire.

perchezitii-austrianuDin cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, cei în cauză ar fi sustras utilaje agricole și de construcții de la societăți comerciale de pe teritoriul statelor UE, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat pe teritoriul României.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 1.000.000 de euro.

Polițiștii vor pune în aplicare 20 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul DIICOT, pentru audieri.

În cauză, se colaborează cu autoritățile judiciare din Franța.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din Alba — Iulia, Oradea și Ploiești, a polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Alba, Bacău, Bihor și Suceava, precum și al jandarmilor.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.