Percheziţii în Ploieşti la suspecţi de înşelăciuni

Redactia -

Percheziţii în Ploieşti la suspecţi de înşelăciuni

Poliţiştii de investigații criminale din Ploiești au efectuat 3 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciuni. 4 persoane au fost aduse la audieri cu mandat. Prejudiciul este estimat în acest moment la 115.000 lei.

Joi, 31 martie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au efectuat 3 percheziții la domiciliile unor persoane din municipiu, bănuite de săvârșirea de înșelăciuni.

Din cercetări, a reieșit că, prin anunțuri postate pe internet, bănuiții ar fi determinat mai multe persoane din țară, dar și din străinătate, să depună diverse sume de bani în schimbul serviciilor unei așa-zise ”măicuțe tămăduitoare”. Sumele solicitate erau transmise prin mijloace electronice de plată (servicii de transfer bancar).

Prejudiciul estimat până în acest moment se ridică la 115.000 de lei.

4 persoane au fost aduse la sediul poliției cu mandat.

 

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, în vederea stabilirii întregii activități ilicite.

 

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

La percheziții au participat și jandarmi.