Percheziţii în Ploieşti şi Bucureşti într-un dosar de înşelăciune

Redactia -

Percheziţii în Ploieşti şi Bucureşti într-un dosar de înşelăciune

Polițiștii din Prahova efectuează 4 percheziții la locuințele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 40.000 de lei, prin  înșelăciuni în domeniul forței de muncă. 3 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

 

La data de 6 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratul de Poliţie Județean Prahova efectuează 4 percheziții domiciliare în municipiile Ploiești (3) și București.Activitățile vizează persoane bănuite de înșelăciuni în domeniul forței de muncă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2014 – ianuarie 2016, cei în cauză, în calitate de asociați sau administratori ai unei societăți cu sediul în Târgu Mureș, ar fi indus în eroare 27 de persoane în contextul negocierii unor contracte individuale de muncă.

La angajare, părților vătămate le-ar fi fost solicitate sume cuprinse între 750 și 2.200 de lei, cu titlu de garanție la angajare și asigurare a autovehiculului pe care ar fi urmat să îl conducă. Ulterior, sub diferite pretexte, li s-ar fi pretins alte sume de bani, până când victimele renunțau la acel loc de muncă, însă garanțiile inițiale nu le-ar fi fost restituite, fiind invocate nerespectări ale contractului de muncă. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost estimat la 41.000 de lei. Polițiștii vor pune în aplicare 3 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

La acțiuni participă și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale al Inspectoratul de Poliţie Județean Prahova.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.