Percheziții în Ploiești și Drajna

Daniel Dimache -

În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, în municipiile București și Bârlad și în județul Prahova, în vederea documentării activității infracționale a mai multor persoane bănuite de înșelăciune, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare, deținere ilegală de arme, precum și tăiere și furt de arbori.

Activitățile de astăzi au constat în instrumentarea a 3 cauze penale.

Astfel, polițiștii Serviciului Investigații Criminale, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în municipiile București și Bârlad, la domiciliile a doi bărbați, cu vârstele de 20, respectiv 35 de ani, aceștia fiind conduși la sediul unității, pentru audieri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada august 2021 – aprilie a.c., persoanele bănuite ar fi oferit spre vânzare, prin licitație, autovehicule, prin intermediul unui site de anunțuri. Ulterior primirii sumelor de bani solicitate prin transfer bancar, aceștia nu mai puteau fi contactați de către cumpărători.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 31.500 de lei.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 de Poliție Ploiești au efectuat 3 percheziții domiciliare, la domiciliile unor bărbați bănuiți de tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și deținere ilegală de arme. Doi bărbați, cu vârstele de 36, respectiv 42 de ani, au fost conduși la sediul unității, pentru audieri.

În fapt, în cursul nopții de 30 spre 31 martie a.c., mai mulți bărbați, cu vârste între 25 și 42 de ani, ar fi avut un conflict în curtea unei unități de cazare, din municipiul Ploiești, aceștia adresându-și mai multe cuvinte jignitoare, totodată agresându-se reciproc.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, precum un pistol, o macetă, un cuțit și un briceag.

Într-o altă cauză, documentată de polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Drajna, au fost efectuate 2 percheziții domiciliare, în comuna Măneciu, la persoane bănuite de tăiere și furt de arbori. 6 persoane au fost conduse la sediul unității, pentru audieri.

În fapt, în perioada martie-aprilie a.c., un bărbat, în vârstă de 49 de ani, ar fi tăiat, fără drept și ar fi sustras mai mulți arbori, cu o cantitate totală de aproximativ 8 metri cubi, dintr-o zonă forestieră din comuna Măneciu.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 3 motofierăstraie și 1,3 metri cubi de material lemnos.

Prejudiciul cauzat în urma activității infracționale este de aproximativ 2.500 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.