Percheziţii în Prahova, Argeş, Ilfov şi Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune

Redactia -

Percheziţii în Prahova, Argeş, Ilfov şi Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune

La data de 19 iunie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, au efectuat 10 percheziţii domiciliare, patru în judeţul Prahova, patru în judeţul Argeş, una în judeţul Ilfov şi una în municipiul Bucureşti.

De asemenea, au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, pentru audieri.

Activităţile de cercetare penală sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii.

Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, prin intermediul a doi administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii artistice, prin care s-ar fi atestat că activitatea artistică desfăşurată ar fi fost afectată din cauza pandemiei de COVID-19.

Astfel, în baza declaraţiilor şi a cererilor care ar fi fost întocmite în fals, ar fi fost obţinute indemnizaţii necuvenite de la o instituţie publică.

Prejudiciul cauzat este de peste 500.000 de lei.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru administrarea întregului probatoriu şi dispunerea măsurilor prevăzute de lege.