Percheziţii în Prahova, la persoane bănuite că au obţinut ilegal fonduri destinate cazării refugiaţilor ucraineni – VIDEO

Redactia -

Percheziţii în Prahova, la persoane bănuite că au obţinut ilegal fonduri destinate cazării refugiaţilor ucraineni – VIDEO

În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova au pus în executare 12 percheziții în județul Prahova și una în municipiul București, la domiciliile unor persoane bănuite de infracțiuni economice, respectiv la punctele de lucru ale unor persoane juridice.

5 mandate de aducere au fost puse în aplicare.

În cauză, se efectuează verificări în cadrul a trei dosare penale diferite, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri, spălarea banilor, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnatură privată, uz de fals și fals în declarații.

În fapt, în perioada mai 2022-martie 2023, persoanele bănuite ar fi obținut fonduri ilegale destinate cazării și hranei refugiaților ucrainieni.

Totodată, din cercetări a reieșit faptul că în documentele ce au fost depuse la autoritățile publice, în vederea obținerii acestor fonduri ar fi fost inserate date nereale, iar banii obținuți ar fi fost utilizați în alte scopuri. 

Sumele obținute în urma activităților desfășurate sunt în valoare de aproximativ 1.400.000 de lei.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale, dar și de sprijinul polițiștilor din cadrul altor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.