Percheziţii în Prahova la suspecţi de furturi de lemne

Redactia -

Percheziţii în Prahova la suspecţi de furturi de lemne

În cursul acestei dimineți, polițiștii prahoveni au efectuat 3 percheziții la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi comis delicte silvice. 8 mandate de aducere au fost puse în aplicare.

La data de 29 ianuarue, polițiștii Secției Rurale nr. 10 Valea Călugărească au efectuat 3 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni silvice. Descinderile au avut loc la două locații din comuna Colceag și una din comuna Iordăcheanu, satul Vărbila.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna noiembrie a anului trecut, persoanele în cauză ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras material lemnos din fondul forestier situat pe raza comunei Drăgănești.

Ulterior, lemnul ar fi fost vândut unor persoane, care l-au folosit la încălzirea locuințelor.

În urma perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat 3 motoferăstraie, precum și alte unelte folosite în activitatea infracțională. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de aproximativ 4 m³ de material lemnos.

Au fost puse în aplicare 8 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Perchezițiile au fost desfășurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din I.J.P. Prahova.

Acțiunea a beneficiat de suportul tehnic al Direcției de Acțiuni Speciale a Poliției Române.