PERCHEZIȚII ÎN PRAHOVA LA TINERI CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

Daniel Dimache -

 

La data de 11 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au efectuat 10 percheziții domiciliare în județul Prahova, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc (cannabis și cocaină). 35 de mandate de aducere au fost puse în aplicare.

În fapt, începând cu luna noiembrie a anului 2022, un grup infracțional, format din 6 tineri, cu vârste cuprinse între 21 și 25 de ani, s-ar fi aprovizionat cu cantități de droguri de la diverși dealeri din municipiul București, care, ulterior, le-ar fi comercializat către consumatori din județul Prahova.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate aproximativ 35 de grame de materie vegetală cu aspect și miros specific plantei cannabis, un gram de substanță pulverulentă cu aspect specific cocainei, 14 grindere, 6 telefoane mobile, 2 cântare, 1.845 de lei, dar și bunuri folosite la ambalarea, depozitarea, porționarea și consumul drogurilor.

Tot ieri, 11 martie, procurorul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești a dispus reținerea a 4 dintre persoanele bănuite pentru 24 de ore și luarea măsurii controlului judiciar cu privire la alte două persoane, pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.