Percheziţii în Prahova şi alte 5 judeţe. 11 persoane vor fi aduse la audieri

Redactia -

Percheziţii în Prahova şi alte 5 judeţe. 11 persoane vor fi aduse la audieri

La această oră, polițiștii prahoveni de investigare a criminalității economice, având suportul operativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 25 de percheziții la persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare specializată în producerea și comercializarea de țigarete în afara unui antrepozit fiscal. 11 persoane vor fi aduse cu mandat.

La data 17 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din I.J.P. Prahova, având suportul operativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 25 de  percheziții la persoane bănuite de producerea și comercializarea de țigarete în afara unui antrepozit fiscal.

Descinderile au loc în județele Prahova, Brașov, Sibiu, Dolj, Mureș, Argeș.

Din cercetări, au rezultat indicii că un membru al grupării, prahovean, ar fi fost cel care ar fi achiziţionat tutunul sub formă de frunze de la persoane care se ocupă cu cultivarea tutunului și ar fi fabricat țigarete împreună cu alte 4 persoane, domiciliate tot în județul Prahova.

Ulterior țigaretele erau comercializate în special către crescători de animale, care le achizionau pentru persoanele care supravegheau animalele.

11 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul I.J.P. Prahova, precum și al polițiștilor din inspectoratelor de poliție Sibiu, Mureș și Argeș, însumând aproximativ 70 de polițiști.

Totodată, la activitate participă și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești și reprezentanții Direcției Regionale Vamală.