Percheziţii în Prahova şi Buzău, la suspecţi de trafic de droguri

Redactia -

Percheziţii în Prahova şi Buzău, la suspecţi de trafic de droguri

La data 21 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în județele Prahova și Buzău, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc (cannabis) şi deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

Totodată, au fost puse în executare 4 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2023, persoanele bănuite, cu vârste cuprinse între 23 și 34 de ani, s-ar fi aprovizionat cu cannabis de la diferite surse, ulterior drogurile fiind revândute către diverşi consumatori din județele Prahova și Buzău.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate 1.200 g. de cannabis, 20.000 de lei, o armă neletală supusă autorizării, 267 de proiectile de cauciuc, 7 telefoane mobile, 9 cântare, 4 grindere, 3 boxe audio, un subwoofer auto, un televizor LCD, 2 biciclete, înscrisuri cu valoare probatorie, precum și obiecte folosite la depozitarea, ambalarea și consumul drogurilor.

După finalizarea audierilor, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a patru persoane, urmând să fie prezentați Tribunalului Prahova, cu propuneri legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acţiune a beneficiat de spijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.