Percheziţii în Prahova şi Dâmboviţa, într-un dosar de furt calificat – UPDATE

Redactia -

Percheziţii în Prahova şi Dâmboviţa, într-un dosar de furt calificat – UPDATE

Update: În urma perchezițiilor domiciliare efectuate de polițiștii Serviciului de Ordine Publică au fost descoperite mai multe mijloace materiale de probă.

Reamintim faptul că, în perioada 6 – 29 august 2023, persoanele bănuite ar fi sustras, în mod repetat, din incinta unei societăți comerciale, 1.136 de kilograme de granule metalice tip catalizator.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 68.000 de euro.

În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de ieri, polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați, cu vârstele de 54 și respectiv 56 de ani, urmând să fie prezentați unității de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

 

În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova – Serviciul de Ordine Publică pun în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară, două în judeţul Prahova şi trei într-o comună din judeţul Dâmboviţa, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

3 persoane vor fi conduse la sediul unităţii de poliţie.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 6 – 29 august 2023, persoanele bănuite ar fi sustras, în mod repetat, din incinta unei societăţi comerciale, 1.136 de kilograme de granule metalice tip catalizator.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 68.000 de euro.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activitatea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi de cel al Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.