Percheziţii în Prahova. Sunt vizate persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda ”accidentul”

Redactia -

Percheziţii în Prahova. Sunt vizate persoane bănuite de  înșelăciuni prin metoda ”accidentul”

Polițiștii din Ploiești, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 6 percheziții la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda ”accidentul”. 7 mandate de aducere vor fi puse în executare. 

 La data de 21 martie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. efectuează 6 percheziții în județul Prahova, la persoane bănuite de săvârșirea de înșelăciuni.

Din cercetări a rezultat că, începând cu luna septembrie a anului trecut, persoanele bănuite ar fi săvârșit 14 infracțiuni de înșelăciune în municipiul Ploiești.

Bănuiții ar fi indus în eroare persoanele vătămate, contactându-le pe numere de telefonie fixă și spunându-le că o persoană apropiată se face vinovată de producerea unui accident rutier grav.

Pentru înlăturarea consecințelor penale ale accidentului, precum și sub pretextul acoperirii costurilor medicale generate de intervenția personalului medical, victimelor le-ar fi fost solicitate sume cuprinse între 2.000 de lei și 7.000 de euro, banii fiind ridicați de complici.

Prin activitatea infracțională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproape 67.000 de lei.

7 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând să fie conduse la audieri.

La activități participă și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, precum și jandarmi.