Percheziţii în raiul hoţilor de lemne

Daniel Dimache -

Percheziţii în raiul hoţilor de lemne

 La data de 17 mai, poliţişti din Prahova, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează în două localităţi percheziţii la locuințele unor persoane bănuite de sustragere și tăiere ilegală de material lemnos. Mai multe persoane vor fi aduse pentru audieri.

La data de 17 mai a.c., poliţiştii din Vălenii de Munte efectuează 9 percheziţii în Cerașu, iar cei din Câmpina efectuează 4 percheziţii în Șotrile, la persoane bănuite de sustragere și tăiere ilegală de material lemnos. După percheziţii, 8 persoane au fost aduse la audieri.

Din cercetări, a reieşit că, în perioada 2017 – 2018, persoanele în cauză ar fi tăiat fără drept și sustras material lemnos din fondul forestier național – pădure proprietate particulară.

Ulterior, materialul lemnos era valorificat către diverse persoane din localitate.

La ambele acţiuni participă şi jandarmi.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 22 m³ material lemnos susceptibil a proveni din comiterea infracțiunilor.

De la locațiile vizate, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, diverse sume de bani, hamuri, drujbe, topoare precum și alte unelte susceptibile a fi utilizate în activitatea infracțională.