Percheziţii în Vălenii de Munte şi Predeal Sărari.Săbii, cuţite şi o armă ridicate de poliţişti

Redactia -

Percheziţii în Vălenii de Munte şi Predeal Sărari.Săbii, cuţite şi o armă ridicate de poliţişti

Polițiștii din Prahova au ridicat 150 kg. de articole pirotehnice, precum și mai multe săbii și cuțite, precum și o armă de foc letală și muniție, deținute fără drept, în urma unor percheziții efectuate ieri, la persoane bănuite de oprațiuni fără drept cu materiale pirotehnice.

La data de 22 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vălenii de Munte au efectuat două percheziții la persoane bănuite de operațiuni fără drept cu materiale pirotehnice.

Perchezițiile au fost efectuate la adrese din orașul Vălenii de Munte și Predealul Sărari.

Din cercetări, a reieșit că persoanele în cauză ar fi comercializat fără drept articole pirotehnice, pe care le-ar fi achiziționat anterior dintr-un centru comercial din municipiul București și Brașov.

La percheziții au fost descoperite aproximativ 150 de kilograme de articole pirotehnice categoria F2, precum și arme albe (sabii, cuțite etc) și o armă de foc letală și muniție deținute fără drept. Acestea au fost ridicate în vedere continuării cercetărilor.

Două mandate de aducere au fost puse în aplicare, una dintre persoanele depistate fiind reținute de polițiști și încarcerate în arestul I.PJ. Prahova, urmând a fi prezentată în cursul acestei zile instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și orice operațiuni fără drept cu articole pirotehnice.

La percheziții au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.